Napraforgó részlegünkön önismereti csoportokat tartunk 13-18 éves fiatalok számára. Napraforgót azon fiataloknak ajánljuk, akik szeretnének: – önmagukra figyelni – önmagukat jobban megismerni – megismerni új embereket – játszani – kihívásokat teljesíteni – alkotni – rálátni arra, hogy mitől érzik jól magukat – visszajelzéseket kapni – őszintén beszélgetni Részlegünk nappali kórház formájában működik, a fiatalok reggel 9-re érkeznek, és 14:30-ig vannak a Napraforgóban.

Minden csoporton korlátozott számban (3-4 fő) lehetőséget biztosítunk bennalvásra azoknak, akik olyan távolságban laknak, hogy nem tudják megoldani a bejárást. A csoportok általában egy hetesek (5 munkanap), igazolt hiányzással járnak az iskolából. Egy csoporton belül 5-10 fiatalnak van alkalma arra, hogy figyeljen magára, arra a problémára, amiben ő szeretne változást. A hét során a fiatalok csoportterápiás foglalkozásokon vesznek részt, melyek többnyire művészet- és pszichoterápiás módszereken alapulnak. Mindezek mellett egyéni beszélgetésekre, pszichológiai, illetve szükség szerint pedagógiai vizsgálatokra is sor kerül.

Az önismereti tevékenység keretein belül foglalkozunk kortárs és családi kapcsolatokkal, különböző értékrendekkel, mindennapi nehézségekkel. Sokféle élethelyzetből, különböző háttérrel rendelkező fiatalok keresnek fel minket. A résztvevőket nem válogatjuk össze, mindig az élet alakítja, hogy ki kivel lesz egy csoporton. A résztvevők előzetes ambuláns vizsgálaton kapnak időpontot osztályunkra. Minden csoport kezdetekor, azaz hétfő reggel a fiataloknak egy gondviselővel kell érkezniük. Ekkor lehetőség van egy közös megbeszélés során megismerkedni a stáb tagjaival, a Napraforgó működésével és kereteivel.

Ez maximum 11 óráig tart, ezután már csak a fiatalok maradnak a csoporton, és elkezdenek megismerkedni egymással. A közös megbeszélésen lehetősége van minden gondviselőnek egyeztetni időpontot egyéni konzultációra. A konzultáció során, kétszemélyes helyzetben biztosítunk lehetőséget a szülőknek, gondviselőknek arra, hogy a kezelőorvossal megbeszéljék, hogyan lehetne a továbbiakban segíteni a fiatalt, illetve a zárójelentést is átadjuk.

Elérhetőségeink:

Telefon: 06-1-392-1403

Email: vadaskert.napraforgo@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/vadaskertnapraforgo?fref=ts

Munkatársaink:

Osztályvezető: Csanaky Szilvia klinikai szakpszichológus

Osztályos orvos: Dr. Schmidt Orsolya, Dr. Balogh Rozália

Csoportvezetők: Kovács Filoména

Gyógypedagógus: Kissné Ricsóy Márta