Alapítványunk egyik lényeges célkitűzése az ismeretterjesztés. Ez egyrészt az általunk forgalmazott szakmai könyvek révén, másrészt a rezidensképzés és az akkreditált továbbképzéseken keresztül valósul meg.

Rezidens képzés

Intézményünkben országos szinten jelentős rezidensképző helyként működik. A Vadaskert Alapítványt a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi kara az alábbi területeken akkreditálta mint rezidensképző gyakorlati helyet:

  • gyermek és ifjúságpszichiátria
  • klinikai szakpszichológia

Akkreditált továbbképzések

Több mint tíz éves hagyománya van intézményünkben az orvosok, klinikai szakpszichológusok, egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének. Képzéseinkkel igyekszünk lefedni minden gyermek és ifjúságpszichiátriát érintő területet ezáltal átfogó, és korszerű információkkal ellátni a képzéseinkre jelentkező szakembereket, és érdeklődőket. Képzéseinket a Semmelweis Továbbképzési Központ akkreditálja, valamint az egészségügyi szakdolgozók esetében az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (AEEK). Évente több mint 20 akkreditált továbbképzést szervezünk.

A Vadaskert mint a Semmelweis Egyetem Oktató Osztálya

A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara a Tanács határozata alapján a Vadaskert Gyermek és Ifjúságpszichiátriai Kórházat és Szakambulanciát Oktató Osztály címmel adományozta meg.

vadaskert gyermek es ifjusagpszichiatriai korhaz es szakambulancia oktatokorhaz