Hiperaktivitás és figyelemzavar (ADHD) tüneteit mutató kisgyermekek viselkedésterápiás részlege 8 év alatti gyermekek számára.

Fészek programunkon leginkább ADHD tüneteivel diagnosztizált gyermekek vehetnek részt. Az itt megvalósuló program meghatározott szakmai elvek alapján kialakított viselkedésterápia, mellyel párhuzamosan a szülők számára csoportos formában lehetőséget biztosítunk a fenti eltérésekből adódó nehézségek, problémák megbeszélésére. A két program szervesen kapcsolódik egymáshoz, a szülőtréningen való részvétel feltétele a Fészek programon való részvételnek. A programban egyidejűleg 6 hasonló korú, és jellegében azonos problémával küzdő kisgyermek vesz részt.

A gyermekek az itt eltöltött két hét során, folyamatosan biztosított felügyelet mellett, izgalmas programokon vesznek részt, egyúttal elsajátítják az alapvető viselkedési szabályokat, megtanulják, megtapasztalják, hogy társaikkal, felnőttekkel való konfliktusaikat hatékonyabb eszközökkel oldják meg. A gyermekek együttműködését folyamatosan nyomon követjük, és visszajelezzük számukra. Naponta, illetve a program végén kiértékeljük fejlődésüket. A gyermekek tematikus programja mellett a szülők számára 4 alkalmas szülőtréninget biztosítunk.

A szülőtréning időpontja a gyerekek programjához illeszkedik (1. héten: hétfőn 10:00-12:00; pénteken 10:00-12:00 között; 2. héten: hétfőn 10:00-12:00; csütörtök 10:00-12:00 között). A szülőtréning jelentőségét az adja, hogy az elért eredmények a szülők segítségével rögzülnek. A gyermekpszichiátriai eltérésről adott pontos információk elengedhetetlenek a gyermek megnyilvánulásainak, nehézségeinek megértésében.

A konzekvens szabályokon alapuló, alapvetően a gyermek fejlődésére koncentráló, pozitív megerősítésre építő nevelési attitűd megszilárdulásával tartós állapotjavulást lehet elérni. A programban való részvételt az egészségügyi finanszírozás keretein belül biztosítjuk, költség hozzájárulás a családokat nem terheli. Eddigi tapasztalataink, valamint az orvosi szakirodalom adatai szerint ez a terápiás módszer megsokszorozza a gyógyszeres kezelés hatékonyságát. Hosszútávon kézzel fogható segítséget jelent a szülők, a család, valamint a gyermek számára a nehézségek megoldásában.

Érdeklődni lehet az alábbi telefonszámon: 392-1400