Ezen az osztályon fogadjuk a 8 évesnél fiatalabb gyermekeket. A gyermek életkora, a probléma jellege, a lakóhelyük távolsága függvényében van lehetőség bejárósként vagy itt alvósként részt venni az osztályos kivizsgáláson. Indokolt esetben arra is van lehetőség, hogy a gyermeket a szülővel együtt vegyük fel. A kórházi tartózkodás általában egy hetes, kivételes esetben ennél hosszabb, illetve rövidebb is lehet.

Számos kisgyermekkorban előforduló pszichiátriai problémával foglalkozunk osztályunkon: gyakran fejlődési elmaradás, beilleszkedési, alkalmazkodási vagy viselkedési zavar indokolja a felvételt, máskor szorongásos tünetek vagy az érzelmi-hangulati-indulati élet szabályozásának nehézségei mutatkoznak. Az első találkozás lehetőség szerint ambuláns keretek között történik.

Osztályos felvételt többnyire akkor javaslunk, ha a minél pontosabb véleményalkotáshoz a gyermek viselkedésének különböző helyzetekben történő megfigyelésére, teljes felmérésre van szükség. Orvos, pszichológus, gyógypedagógus, foglalkoztató és nővér alkotják a gyógyító csapatot, akiknek feladata a kivizsgálás megszervezése, a vizsgálatok elvégzése, a foglalkozások programjának összeállítása, lebonyolítása, valamint az állandó, folyamatos felnőtt felügyelet biztosítása. Az osztály élete jól szerkesztett napirend, egyértelmű szabályok mentén zajlik, amihez viselkedésterápiás szemléletű értékelő-visszajelző-jutalmazó rendszer kapcsolódik. A probléma feltérképezését fejlesztési-terápiás javaslat követi, indokolt esetben gyógyszeres kezelést is javasolunk.

A részleg közvetlenül hívható száma: 392-1432

Letölthető, képes tájékoztató a Kuckó részlegről itt >>