Vadaskert a jelenlegi járványügyi helyzetben is mindennél fontosabbnak tartja a gyerekek mentális egészségét, és mindent megtesz azért, hogy ezt a munkát a jelen körülmények között is folytatni tudja. Ehhez bizonyos speciális intézkedések bevezetése szükséges, amelyek célja a gyerekek, családjaik és munkatársaink biztonságának védelme.

Emiatt az alábbiakra kérjük:

 • Ha önnél vagy gyermekénél az előjegyzett időpontban fertőző betegség tünetei állnak fenn (pl. láz, köhögés, légszomj, torokfájás stb.), kérjük, jelezze ezt munkatársunknak az idopontmodositas@gmail.com emailcímen vagy a 392-1400 telefonszámon, és kérjen új időpontot. Ugyanígy járjon el, ha ilyen tünetek az előjegyzett időpontot megelőző két hétben jelentkeztek. Előjegyzett időpontra csak akkor tudjuk fogadni, ha mind a gyermek, mind a szülő/törvényes képviselő legalább 14 napja tünetmentes.
 • Ha ön vagy gyermeke az előjegyzett időpontot megelőző 14 napban járt a következő országok valamelyikében, kérjük, a fenti elérhetőségek valamelyikén kérjen új időpontot:
  1. Olaszország
  2. Franciaország
  3. Spanyolország
  4. Svájc
  5. Németország
  6. Kína
  7. Irán
  8. Dél-Korea
 • Ha ön vagy gyermeke az előjegyzett időpontot megelőző 14 napban érintkezésbe kerülhetett COVID-19 vírussal fertőzött személlyel, kérjük, a fenti elérhetőségek valamelyikén kérjen új időpontot.
 • Intézményünkbe érkezéskor recepciós kollégánk átad majd önnek egy kérdőívet, amely a koronavírus-fertőzés gyanúját méri fel. A kérdőívet a Nemzeti Népegyészségügyi Központ dolgozta ki, kitöltése kötelező. Ha a kérdőív kitöltésére nem kerül sor, vizsgálatát, ellátását vagy felvételét a személyzet megtagadhatja. Koronavírus-fertőzés gyanúja esetén személyzetünk speciális eljárásrendet fog alkalmazni.
 • Kérjük, hogy érkezéskor használják az előtérben vagy a mosdókban elhelyezett kézfertőtlenítőt.
 • Kivételesen arra kérjük, hogy a gyermeket intézményünkbe csak egy felnőtt (szülő vagy törvényes képviselő) kísérje. Járványügyi óvintézkedésként személyzetünk az egynél több kísérőt felszólíthatja, hogy ne lépjen be a kórház területére vagy azt hagyja el.

További óvintézkedésként intézményünkben tilos a kézfogás. Kérjük megértését. Az udvariasság megszokott jeleinek mellőzése számunkra is nehézséget okoz, de mindannyiunk egészsége érdekében most szükséges.

Nagyon sajnáljuk, ha ezekkel az intézkedésekkel bármilyen kellemetlenséget okozunk.

Megértését kérjük: a fenti óvintézkedéseket gyermeke, ön és munkatársaink biztonsága érdekében vezettük be.