Pszichoedukáció

A tikekkel kapcsolatban sok tévhittel találkozhatunk, ezért az érintett családoknak fontos tisztában lenniük a tünetek természetével, hiszen sok nehézséget éppen a téves feltételezések, és ezek következményei jelentik a gyermekek és szüleik számára. A diagnózis felállítását követően, az ambuláns vizsgálat fontos részét képezi a pszichoedukáció, a szülők és a gyermek tájékoztatása a tünetekről. Intézményünkben szervezett csoportjainkon, táborainkban is lehetőség van a tünetek természetének alaposabb megismerésére, felmerülő kérdések megbeszélésére.

Tik-taktika csoport szülőknek
Évente négy alkalommal pszichoedukációs csoportot tartunk olyan szülők számára akik gyermeke tik zavarral küzd. A csoporton egy előadás és film megtekintése mellett lehetőség van megismerni a tikek hátterében álló tényezőket, a diagnózis menetét, a terápiás lehetőségeket és a tikekkel való hatékony megküzdés lépéseit. Továbbá lehetőség van még olyan szülőkkel is találkozni, akik hasonló problémával küzdenek, valamint kérdezhetnek a témában a csoportot vezető szakembertől.
A csoportot dr. Tárnok Zsanett tartja az alábbi időpontokban:

2020. március 09. 17:00-18:30
2020. június 08. 17:00-18:30

Jelentkezni a tiktaktika@vadaskert.hu e-mail címen, vagy telefonon Petró Valériánál a 06 70/370-84-04-es telefonszámon lehetséges.
Az e-mail-ben kérjük, pár sorban írják le a gyermekük nevét, és hogy miben szeretnének leginkább segítséget kérni. A csoportok nem egymásra épülnek, minden alkalommal a tematika azonos.
A csoporton való részvétel 2000Ft./fő illetve 3000Ft./szülőpár melyet a csoport kezdete előtt, a bejárattal szembeni recepción lehet befizetni.

Letölthető tájékoztató >>itt<<

Tik-taktika csoport serdülőknek

Évente két alkalommal pszichoedukációs csoportot tartunk olyan serdülők (12-18 évesek) számára akik tik zavarral küzdenek és még nem vettek részt Tourette-táborban. A csoporton egy film megtekintése mellett lehetőség van megismerni a tikekkel való hatékony megküzdés lépéseit, valamint találkozhatnak olyan fiatalokkal, akik hasonló problémával küzdenek.

A csoportot Vidomusz Réka, klinikai szakpszichológus, a Tourette munkacsoport tagja tartja az alábbi időpontokban:

hamarosan…

Jelentkezni a tourette@vadaskert.hu e-mail címen lehetséges. Az email-ben kérjük pár sorban írja le a gyermek nevét és hogy miben szeretnének leginkább segítséget kérni. A csoporton való részvétel feltétele a Tik ambulancián való korábbi részvétel.
Ára 2000 Ft./fő, melyet a csoport kezdete előtt a bejárattal szembeni recepción lehet befizetni.

Letölthető tájékoztató >>itt<<