Működési rend

Időpontfoglalás
Térkép
Webshop

Kedves Szülők és Törvényes képviselők!

A járványügyi eljárásrendünket az alábbiak szerint módosítottuk, tekintettel a kialakult járványhelyzetre és szabályozásra:

2021. március 8-tól csak negatív teszttel rendelkező gyermekek esetében tudjuk biztosítani a kórházi ellátást. A Kórházunkba érkező gyermekek gyors tesztelését a felvétel napján ingyenesen elvégezzük. Az ambuláns ellátásra a fentiek nem vonatkoznak, ambulanciáink a megszokott rendben működnek.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

 

Tájékoztató

Kedves Szülők / Gondviselők!

A járványügyi helyzet enyhülésével a betegellátás fokozatosan visszaállhat a megszokott rendbe, habár a fokozott óvatosság és a járvány esetleges terjedésének megelőzése továbbra is kiemelt szempont.

Ezt a két célt szem előtt tartva a szakmailag elfogadható esetekben továbbra is igyekszünk telemedicinális eszközökkel a lehető legtöbb család számára ellátást biztosítani.

Kérjük, olvassa el intézményünk telemedicinális ellátásról szóló protokollját, ill. tekintse meg a gyakran felmerülő kérdésekre adott válaszainkat is.

Telemedicinális ellátásra elsősorban az ambuláns ellátásunk során, ill. az osztályos ellátáshoz szükséges kiegészítő információk összegyűjtése céljából kerül sor. Mind az ambuláns, mind az osztályos ellátás elsősorban előjegyzés alapján történik.

Ambuláns konzultációra online kérhet időpontot. Kérjük, vegye figyelembe, hogy időpontot csak a gyerekek törvényes képviselője kérhet.

Osztályos felvételre – nem sürgős esetekben – ambuláns konzultációt követően kerül sor. Kérjük, hogy az előjegyzett időpontokra pontosan érkezzenek, hogy a várakozásra szolgáló helyiségekben egyszerre minél kevesebben tartózkodjanak.

Ha gyermekénél sürgős ellátást igénylő tünetek merülnek fel, telefonon keresse kórházunkat!

Kérjük, hogy akár sürgős, akár előjegyzett időpontra érkezik, mind a gyermek, mind kísérője maszkban érkezzen. Egy gyermeket lehetőség szerint egy törvényes képviselő kísérjen. Ha megoldható, igyekezzenek a tömegközlekedést kerülve eljutni intézményünkbe. Érkezéskor megmérjük majd a gyermek és kísérője testhőmérsékletét, ill. ki kell majd tölteni egy COVID-19 tüneteiről szóló kérdőívet. Lázas vagy COVID-19 fertőzésre gyanús beteg számára elektív ellátás intézményünkben nem biztosítható, ezért ha ilyen tüneteket tapasztal, kérjük, hogy ne jelenjenek meg az előjegyzett időpontban; új időpont egyeztetése érdekében keressék intézményünket.

Kérjük, hogy érkezéskor használják a váróban elhelyezett kézfertőtlenítőt. A váróban és a kórház egyéb helyiségeiben a többi betegtől és a személyzettől tartsanak min. 1,5 méter távolságot. Kollégáink ebben az időszakban mellőzni fogják az egyébként szokásos kézfogást bemutatkozáskor; kérjük, ne tekintsék ezt udvariatlanságnak, ez csupán a megelőzés része.

Kérjük, hogy az ambuláns és osztályos ellátásra maszkban érkezzenek.

Ha gyermeke osztályos ellátásban részesül, kérjük, tájékozódjon érkezéskor a látogatás menetéről, ill. tekintse meg a látogatásra a jelenlegi helyzetben vonatkozó előírásainkat.

Türelmüket, megértésüket és együttműködésüket megköszönve, jó egészséget kívánunk!

Dátum: 2020.06.15

 

Működési rend

Látogatás rendje 2020. június 15-től visszavonásig

Tisztelt Szülők/Gondviselők!

Intézményünk működési rendjét, amely tartalmazza a látogatásra vonatkozó szabályokat is, mindenkor érvényes házirendünkben találhatja meg.

Ettől a jelenlegi helyzetben az NNK 13305-58/2020/EÜIG iktatószámú utasításainak megfelelően, a COVID-19 járvány terjedésének megelőzése érdekében a következő pontokban kell eltérnünk:

1. Kérjük, ügyeljenek arra, hogy csak azzal a beteggel kerüljenek 2 méteren belül távolságra 15 percen túl, akit látogatni jöttek. Javasoljuk, hogy ha az időjárás engedi, a látogatásra intézményünk udvarán kerüljön sor.
2. Az intézményben fekvő beteget csak egészséges személy látogathat. A látogató maszkot viselni köteles.
3. Kérjük, hogy az intézménybe érkezéskor a váróban elhelyezett eszközzel fertőtlenítsék kezüket, vagy a mosdóban alaposan mossanak kezet.
4. Egy gyermeket egy időben lehetőség szerint egy, de legfeljebb két személy látogathat.
5. Kérjük, előre egyeztessék a részlegek személyzetével a látogatás tervezett idejét, mivel egy helyiségben egy időben 4-nél több személy nem tartózkodhat.
6. Járványügyi szempontból a betegek számára csomagok átadása (élelmiszer, használati tárgyak stb.) nem jelent kockázatot, de kérjük, hogy előtte a részleg személyzetével egyeztessenek annak tartalmáról, mivel bizonyos eszközök (pl. balesetveszélyes tárgyak) vagy élelmiszerek (pl. fokozott stimulációt okozó élelmiszerek, mint pl. kóla) átadása nem javasolt.

Dátum: 2020.06.15

iratkozz fel

Iratkozzon fel!

Iratkozzon fel, és értesüljön az elsők között képzéseinkről, programjainkról, szolgáltatásainkról!