TSMT egyéni terápia

1.TSMT egyéni terápia

A TSMT (tervezett szenzomotoros tréning/terápia) módszer a szenzoros integrációt célzó terápiák (SIT) csoportjába tartozó, regressziós szemléletű terápiás eljárás.
Célja a hiánypótlás, felzárkóztatás az éretlen idegrendszeri működés magasabb szintű, jobban szervezett szabályozásának kialakítása, a kóros irányú érés leállítása, visszaterelése a fiziológiás érés felé.
Célja, hogy az idegrendszeri éretlenség következtében kialakult hiányosságokat (pl. tanulási nehézség, megkésett beszédfejlődés) csökkentse, az agykéreg alatti és a kérgi területek stimulációja létrejöjjön.

A kéreg alatti területek szerveződése azért fontos, hogy a magasabb rendű (kognitív) funkciók megfelelően tudjanak építkezni.

Az egyéni TSMT terápiában a terapeuta egyénre szabottan, tudatosan építi fel a feladatokat amelyek 3-4 hetente változnak.
A terápiát minden esetben felmérés előzi meg. (longitudinális komplex felmérés)
Az egyéni terápiák időpontjai személyes megbeszélés után választhatók , délelőtti és délutáni idősávban is.
Az egyéni terápia hossza általában 6 hónap és 12 hónap közötti időszakot jelent. A feladatok havonta váltakoznak melyek egyénre szabottak.
Javasolt kontrollvizsgálat: 3-4 hetente .

Egyéni TSMT : minden hétköznap reggel és délután valamint szombat délelőtt. Időpont-egyeztetés 10:00-18:00 óra között: a 0670 370 8404 számon

ONLINE JELENTKEZÉS >>

TSMT egyéni terápia 8.000 Ft 45 perc

2. TSMT egyéni terápia (3 fős csoportban)

A minicsoportos egyéni TSMT tornát azon családoknak javasoljuk ahol a gyermek szívesebben csinálja végig a feladatokat velünk a Vadaskertben mint otthon továbbá azoknak akik nagycsoportban nem együttműködőek, feladathelyzetbe nehezen hozhatóak.
A minicsoport létszáma 3 fő , 2 terapeutával. A minicsoportokba azonos problémával kerülnek be a gyerekek és minden gyermekkel egyénileg is foglalkozunk .
A heti 2 alkalom kötelezően vállalandó.

Időpont egyeztetés 10:00-18:00 óra között a 06 70 370 8404 számon.

ONLINE JELENTKEZÉS >>

TSMT egyéni terápia minicsoportos 5.000 Ft/fő 50 perc