Márciusi téma

Kamasz a családban – Mikor van baj?

Vidomusz Réka klinikai szakpszichológus, Csanaky Szilvia pszichológus, a Vadaskert Kórház és Szakambulancia munkatársai előadása .
A serdülőkor egy normálisnak tekinthető, hosszabb-rövidebb ideig tartó krízis, ami során a gyermekből végül felnőtt lesz. A serdülőkor mindennapjait a változások (hormonális, testi, lelki) határozzák meg, melyben a fiatalok gyakran elveszettnek, idegennek érzik magukat.

Ez az időszak sokszor nagyon nehéz és kihívásokkal teli, nemcsak a fiatal, de környezete számára is. A kamaszok útkeresése során minden megkérdőjeleződik, így általában a szülő tekintélye is mérlegre kerül. A szülők kétségbeesve érzékelik, hogy a megszokott nevelési módszereik már nem működnek.
Az egyik legfontosabb – és legnehezebb – feladat ebben a korban a szülőkről való leválás folyamatának elindulása, mely a serdülőkor végére ideális esetben be is fejeződik.

Bármennyire fájdalmas és nehéz is sokszor, de a szülőknek az a feladata, hogy ezt a függetlenedési folyamatot támogassák.
Teljesen természetes, hogy ilyenkor a szülőkben felmerülnek az alábbi kérdések: Mi fér bele a normalitásba? Mikor kérjek segítséget szülőként? Csak az én gyerekemmel ilyen nehéz? Hogyan vegyem észre, ha bajban van?

Előadásunkban és az azt követő beszélgetésen többek között a fenti kérdésekre is keressük a válaszokat.

Az előadás időpontja: Március 26. 17.00-18.30
Helyszín: Vadaskert kórház 1021. Budapest, Lipótmezei út 1-5 (a parkolás ingyenes)
Az előadásra jegyek 2400 Ft-os áron kaphatók, mely összeggel a Vadaskert Alapítvány munkáját támogatják.
Az előadáson való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet a szulokiskolaja@vadaskert.hu e-mail címen tudnak megtenni.
Az előadásra nemcsak a szülőket hanem a pedagógusokat , hallgatókat is szívesen látjuk.