Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szorongós csoport vezetése kognitív-viselkedésterápiás program keretében -módszertan és elmélet.

június 1, 2017; 8:00 de. - 5:00 du.

22.000Ft

ONLINE JELENTKEZÉS >>

Előadók:
Németh Laura – klinikai szakpszichológus
Dr. Nagy Péter – gyermek-és ifjúságpszichiáter szakorvos
Kollár Kristóf – testnevelés és rekreáció szakos tanár, részlegvezető-foglalkoztató

Részvételi díj: 22.000 Ft
A programhoz tartozó tananyag CD-n megvásárolható, ára 5000 Ft
A tanfolyamon való részvétel feltétele: Regisztráció= jelentkezés + a tanfolyami díj előzetes befizetése!
Befizetési határidő: 2017.05.18.
Regisztráció visszavonása: A regisztráció visszavonására és a képzési díj visszatérítésére kizárólag orvosi igazolás bemutatása esetén van lehetőség.

Képzésünket azoknak a szakembereknek hirdetjük meg, akik szorongós csoportok vezetését tervezik kognitív-viselkedésterápia felhasználásával.
A képzés során részletesen bemutatjuk kórházunk osztályán sikeresen és hatékonyan alkalmazott programsorozatunkat, melyet szorongó gyermekek számára dolgoztunk ki, és kognitív-viselkedésterápiás eszközökön alapul.
A program vázát Philip C. Kendall által szorongó gyermekek és serdülők számára kidolgozott Coping Cat program nyújtja, azonban számos kreatív ötlet, játék és egyéb módszer egészíti ki, amelyek segítségével a gyermekek könnyen és játékosan tudnak különféle szorongáscsökkentő stratégiákat elsajátítani. A tanfolyamon az elméleti és módszertani képzés mellett sajátélményre is lesz lehetősége a résztvevőknek, sőt a tanfolyamot követően előzetes egyeztetés alapján csoportjainkra is ellátogathatnak. A csoportvezető munkáját számos fénymásolt segédanyag segítheti, amelyek jól felhasználhatók a csoportfoglalkozásokon, ezeket szintén megkapják a résztvevők.

Tanfolyamunkat egészségügyben elkötelezett, illetve az egészségügyön kívül, pedagógiai vagy szociális területen dolgozó szakembereknek is ajánljuk. A képzésre pedagógusokat, fejlesztőpedagógusokat, pszichopedagógusokat és szociális szakembereket, valamint végzős egyetemi és főiskolai hallgatókat is várunk.

Azon szakemberek részére, akik a CBT1 tanfolyamon korábban már részt vettek, a CBT2 tanfolyam tananyagát tartalmazó cd-t ingyenesen biztosítjuk 2016. I. félévében.
Azon szakemberek, akik 2017. I. félévében a CBT1 és CBT2 képzésre is jelentkeznek, mindkét tanfolyamhoz tartozó cd-t ingyenesen kapják!
Kérjük a jelentkezési lapon jelezzék, ha már részt vettek korábban a CBT1 tanfolyamon, illetve ha ebben a félévben mindkét képzésre jelentkeznek.

AKKREDITÁCIÓ:
A képzést a Semmelweis Egyetem akkreditálta (kódszám: SE-TK/2017.I/00320).
Akkreditált pontok száma: 16.

PONTSZÁM:
Szakma szerinti szabadon választható pontszámként elszámolható:
1. gyermek- és ifjúságpszichiátria | 2. gyermekpszichiátria | 3. klinikai és mentálhigiéniai felnőtt szakpszichológia | 4. klinikai és mentálhigiéniai gyermek- és ifjúsági szakpszichológia | 5. klinikai szakpszichológus | 6. neuropszichológia | 7. orvosi psychológia | 8. orvosi rehabilitáció | 9. orvosi rehabilitáció (csecsemő és gyermekgyógyászat) | 10. orvosi rehabilitáció (pszichiátriai) | 11. orvosi rehabilitáció a pszichiátria területén | 12. psychiátria | 13. pszichiátriai orvosi rehabilitáció | 14. pszichotherápia | 15. rehabilitáció

Szabadon választható pontszámként számolható el az OFTEX portálon pontszerző többi szakmacsoportnak (nem célcsoportként feltüntetetteknek).

Pontszámként nem elszámolható, de a tanfolyam elvégzéséről igazolást kap: minden egyéb területen dolgozó szakember, egyetemi, főiskolai hallgató, illetve mindenki aki a tanfolyamon részt vesz.

HELYSZÍN:
Vadaskert Kórház és Szakambulancia, 1021 Budapest, Lipótmezei út 5.
/Széll Kálmán tértől 61-es vagy 56A-s villamossal, Széll Kálmán tértől 129-es busszal; vagy az Árpád hídtól (Szentlélek térről) 29-es busszal./

JELENTKEZÉS:
E-mail: a kitöltött jelentkezési lap elküldése a kepzes@vadaskertalapitvany.hu email címre
Fax: a kitöltött jelentkezési lap elküldése a 06-1-392-1436-os faxszámra

Jelentkezési lap letöltése >>

Online jelentkezés >>

BEFIZETÉS:
Átutalással a Vadaskert Alapítvány bankszámlaszámára: 10102244-09370306-00000004
Kérjük, a közlemény rovatba írják be, hogy „CBT2.+Saját név”
A befizetett képzési díjat (igazolt betegség kivételével) nem áll módunkban visszautalni!

SZÁLLÁS:
A képzés idejére (péntek, szombat éjszakákra) korlátozott számban tudunk szállást biztosítani, de ez minden esetben előzetes jelentkezéshez kötött. A szállás díja bruttó: 4.500 Ft/fő/éj (a kiadott kulcsért 1.000 Ft kauciót számítunk fel, melyet a kulcs leadásakor visszatérítünk).
A szállás a képzés helyszínén található.

Érdeklődni Kisné Ricsóy Mártánál lehet a kepzes@vadaskertalapitvany.hu e-mail címen, vagy az Alapítványi Irodában a 06-70-370-8500 telefonszámon.

FIGYELEM!

REGISZTRÁCIÓ/BEFIZETÉS
A tanfolyamon való részvétel feltétele: jelentkezés + a tanfolyami díj előzetes befizetése!
Kivételes esetben helyszíni, készpénzes vagy bankkártyás befizetésre is van lehetőség a megadott befizetési határidőig, ezt a jelentkezéssel párhuzamosan mindenképpen le kell egyeztetni a kepzes@vadaskertalapitvany.hu email címen.

Kérjük a Tisztelt Intézményeket, Vállalkozásokat és Magánszemélyeket, hogy a befizetési határidőt tartsák be, ellenkező esetben a tanfolyami helyet nem tudjuk garantálni!

Amennyiben a befizető intézmény a díjbekérőt/számlát határidőre, vagy a képzés kezdetéig nem egyenlíti ki, úgy a tanfolyami résztvevő a képzési díj helyszínen történő megfizetése mellett vehet részt a tanfolyamon. Ez esetben a számla, a képzési díj megfizetését követően az intézmény nevére kiállításra kerül.
Kérjük a Tisztelt Résztvevőket, hogy a képzési díj intézménnyel történő elszámolásáról, valamint a számla pénzügyi osztály felé történő eljuttatásáról gondoskodni szíveskedjenek!

A jelentkezés elküldésével Ön elfogadja a tanfolyami tájékoztatóban foglaltakat.

Részletes program

2017. június 1(csütörtök)

08:00 – 08:30: Regisztráció

08:30-09:30: Csoportokról általában (gyakorlati javaslatok csoportok szervezéséhez, csoporttagok toborzása, kiválasztás szempontjai, klinikai felmérésük, a jó csoport ismérvei, csoportülések heti beosztása, mire figyeljünk, utánkövetés, hatékonyságvizsgálatról, szakemberek bevonása) – Németh Laura

09:30 -09:40: Szünet

09:40 – 11:00: Bemutatkozó csoport (témák, játékok) – Nagy Péter
Érzések felismerése, viselkedésdiagnosztika csoportos formában: HELYZET – ÉRZÉS – INTENZITÁS – GONDOLAT – VISELKEDÉS – Németh Laura

11:00 -11:10: Szünet

11:10 -13:00: Magabiztosság tréning – Németh Laura
Relaxációs csoport – Németh Laura
LÉPCSŐ – Problémamegoldási stratégia tanítása csoportban – Nagy Péter

12:30-13:00: Ebédszünet

13:00-13:40: Csoportszimuláció 2 csoportban- sajátélmény

13:50-15:20: Egyéb szorongáscsökkentő módszerek átbeszélése (Módszer + hozzáilleszkedő játékok) – Németh Laura
Szorongáskeltő gondolatok felismerése és átstrukturálása – Nagy Péter
Filmcsoport és megbeszélés – Nagy Péter

15:30- 16:20: Piszkálódás, csúfolódás kezelése – Nagy Péter
Búcsúcsoport

16:30-17:30: Testmozgás-20 perces gyakorlatsorozat szorongó gyerekeknek Kollár Kristóf (tornatanár)
          Kreatív csoportok – Kollár Kristóf

A programokat videódemonstrációk, szimulációs gyakorlatok és fénymásolt segédanyagok egészítik ki.

Részletek

Dátum:
június 1, 2017
Időpont:
8:00 de. - 5:00 du.
Összeg:
22.000Ft
Esemény kategória: