Események betöltése

« All Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Önismereti csoport vezetése serdülők részére -saját élmény és elmélet

április 6; 8:30 de. - április 7; 5:00 du.

36.000Ft

ONLINE JELENTKEZÉS >>

Előadók:
dr.Máté Mónika gyermek-és ifjúságpszichiáter szakorvos
Csanaky Szilvia pszichológus
Jokán Andrea pszichológus
dr.Garas Péter gyermek-és ifjúságpszichiáter szakorvos

Részvételi díj: 36.000 Ft
mely a tanfolyami segédanyagot is tartalmazza:
Cd formátumban a képzés anyaga + Nyomtatott feladatgyűjtemény munkafüzet
A tanfolyamon való részvétel feltétele: Regisztráció= jelentkezés + a tanfolyami díj előzetes befizetése!
Befizetési határidő: 2018.04.05
Regisztráció véglegesítése: A regisztráció a tanfolyami díj megtérítésével válik véglegessé.
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a tanfolyamra való belépés csak is kizárólag a már előre befizetett tanfolyami díjjal lehetséges.
Képzési díj visszafizetése: A képzési díj visszatérítésére kizárólag orvosi igazolás bemutatása esetén van lehetőség.

Képzésünket elsősorban azoknak a szakembereknek hirdetjük meg, akik a serdülő korosztállyal foglalkoznak.
A bemutatott módszer segítséget nyújthat a szakembereknek a hatékony csapatépítésben, a kooperáció kialakításában, kommunikáció javításában. Ismereteket kaphatnak arról, hogy hogyan érdemes megtervezni, levezetni és lezárni serdülőknek tartott önismereti csoportokat. Emellett a képzés abban is segíthet, hogy hogyan lehet kamaszok érdeklődését felkelteni, figyelmüket fenntartani, illetve a lázadás ellenére kölcsönös együttműködést kialakítani. A résztvevők betekintést nyerhetnek az alkalmazott módszerekbe, technikákba, feladatokba és játékokba.
A kamaszok életében az önismereti csoport a következő területeken bizonyul eredményesnek: önkifejezés elősegítése, önismeret mélyítése, megküzdési stratégiák fejlesztése, kortárs kapcsolatok javítása, hatékonyabb konfliktus- és indulatkezelés, deviancia megelőzése és megszüntetése, beilleszkedés elősegítése, az identitáskrízis feloldása. A tapasztalatok bizonyítják, hogy a csoportokon való részvétel következtében tüneti szinten változások figyelhetőek meg: csökken a szorongás, javul a felnőttekkel való kapcsolat és a kommunikáció, növekszik az énerő, a fiatalok egyfajta „hitet” nyernek abban, hogy képesek saját sorsukon változtatni. A világ megélhetővé, értékessé válik, melynek következtében a tudatmódosító szerek használata csökken, feleslegessé válik.

Kórházunkban lassan 10 éve működik a serdülő korosztály részére kidolgozott terápiás önismereti csoport. Az évek során számos különböző módszertant alkalmaztunk, melyek ötvözetéből alakult ki a csoport mai formája. A képzés során ezen változatos módszereket, tapasztalatainkat, valamint az ehhez köthető elméleteket szeretnénk bemutatni. A képzés során az előadások, esetbemutatások mellett sajátélményeken keresztül nyerhetnek betekintést az alkalmazott technikákba a résztvevők.
A csoportokon alkalmazott egyik leghangsúlyosabb módszer a művészetterápia. A művészetterápia újfajta önkifejezési formát biztosít, fejleszti a kreatív önkifejezést és kommunikációt. Új élmények révén gazdagítja a személyiséget, facilitálja a pszichés fejlődést, örömforrást nyújt. Fejleszti a szimbolikus gondolkodást, segíti a tudattalan tartalmak feldolgozását, megértését. Bemutatjuk az általunk használt technikákat, művészetterápiás eszközöket (rajz, film, vers, mese, zene; mozgásos feladatok, beszélgetések).
A művészetterápia mellett többek között élmény-, mozgás-, dráma- és kognitív terápiás eszközöket is alkalmazunk, melyek bemutatása szintén a képzés részét képezi.

A serdülők számára szervezett önismereti csoport, mint közösség alternatívát nyújt a deviáns csoportokkal szemben. A csoport kohézióját a közös élmények, az alkotás és a befogadás öröme is erősíti. Tapasztalataink alapján a csoport különösen jelentős szerepet tölthet be, és hatékony segítséget nyújt a deviancia felé sodródó, illetve peremhelyzetbe szorult serdülők számára. A csoportokon a fiatalok tapasztalatot szerezhetnek a személyre szóló figyelem élményéről, erejéről. Lehetőségük van saját problémájukat összevetni másokéval, melynek önmagában terápiás hozadéka lehet, ezenkívül újfajta megoldási alternatívákkal is találkozhatnak. A csoportfoglalkozásokon való részvétel hozzásegítheti a fiatalokat az értékteremtéshez. Megtanulják, hogyan fejezzék ki a verbálisan nem, vagy nehezen megfogalmazható problémáikat. A csoportokon törekszünk a figyelem folyamatos ébrentartására, a motiváció növelésére, ami a serdülő korosztály lélektani sajátosságai miatt központi jelentőségű.
A csoportokon előforduló általános témák a korosztály életét meghatározó mindennapi helyzeteket érintik (család, iskola, kortársak, beilleszkedés, párkapcsolat, jövőkép, vágyak, értékek stb.).

AKKREDITÁCIÓ:
A képzést a Semmelweis Egyetem akkreditálta (kódszám: SE-TK/2018.I./00222).
Akkreditált pontok száma: 32.

PONTSZÁM:
Szakma szerinti szabadon választható pontszámként elszámolható:
1. addiktológia | 2. gyermek- és ifjúságpszichiátria | 3. gyermekpszichiátria | 4. klinikai szakpszichológus | 5. neuropszichológia | 6. orvosi psychológia | 7. orvosi rehabilitáció (pszichiátriai) | 8. orvosi rehabilitáció a pszichiátria területén | 9. psychiátria | 10. pszichiátriai orvosi rehabilitáció | 11. pszichotherápia

Szabadon választható pontszámként számolható el az OFTEX portálon pontszerző többi szakmacsoportnak (nem célcsoportként feltüntetetteknek).

Pontszámként nem elszámolható, de a tanfolyam elvégzéséről igazolást kap: minden egyéb területen dolgozó szakember, egyetemi, főiskolai hallgató, illetve mindenki aki a tanfolyamon részt vesz.

HELYSZÍN:
Vadaskert Kórház és Szakambulancia, 1021 Budapest, Lipótmezei út 5.
/Széll Kálmán tértől 61-es vagy 56A-s villamossal, Széll Kálmán tértől 129-es busszal; vagy az Árpád hídtól (Szentlélek térről) 29-es busszal./

JELENTKEZÉS:
E-mail: a kitöltött jelentkezési lap elküldése a kepzes@vadaskertalapitvany.hu email címre
Fax: a kitöltött jelentkezési lap elküldése a 06-1-392-1436-os faxszámra

ONLINE JELENTKEZÉS >>

Letölthető jelentkezési lap >>

BEFIZETÉS:
Átutalással a Vadaskert Alapítvány bankszámlaszámára: 10102244-09370306-00000004
Kérjük, a közlemény rovatba írják be, hogy „Önism+Saját név”
A befizetett képzési díjat (igazolt betegség kivételével) nem áll módunkban visszautalni!

SZÁLLÁS:
A képzés idejére (péntek, szombat éjszakákra) korlátozott számban tudunk szállást biztosítani, de ez minden esetben előzetes jelentkezéshez kötött. A szállás díja bruttó: 4.500 Ft/fő/éj (a kiadott kulcsért 1.000 Ft kauciót számítunk fel, melyet a kulcs leadásakor visszatérítünk).
A szállás a képzés helyszínén található.

Érdeklődni Kisné Ricsóy Mártánál lehet a kepzes@vadaskertalapitvany.hu e-mail címen, vagy az Gönczöl Barbaránál/Rádi Bettinánál a 06-70-370-8500 telefonszámon.

FIGYELEM!

REGISZTRÁCIÓ/BEFIZETÉS
A tanfolyamon való részvétel feltétele: jelentkezés + a tanfolyami díj előzetes befizetése!
Kivételes esetben helyszíni, készpénzes vagy bankkártyás befizetésre is van lehetőség a megadott befizetési határidőig, ezt a jelentkezéssel párhuzamosan mindenképpen le kell egyeztetni a kepzes@vadaskertalapitvany.hu email címen.

Kérjük a Tisztelt Intézményeket, Vállalkozásokat és Magánszemélyeket, hogy a befizetési határidőt tartsák be, ellenkező esetben a tanfolyami helyet nem tudjuk garantálni!

Amennyiben a befizető intézmény a díjbekérőt/számlát határidőre, vagy a képzés kezdetéig nem egyenlíti ki, úgy a tanfolyami résztvevő a képzési díj helyszínen történő megfizetése mellett vehet részt a tanfolyamon. Ez esetben a számla, a képzési díj megfizetését követően az intézmény nevére kiállításra kerül.
Kérjük a Tisztelt Résztvevőket, hogy a képzési díj intézménnyel történő elszámolásáról, valamint a számla pénzügyi osztály felé történő eljuttatásáról gondoskodni szíveskedjenek!

Felhívjuk szíves figyelmüket a tanfolyamon videó és hangfelvétel készítése szigorúan tilos!

A jelentkezés elküldésével Ön elfogadja a tanfolyami tájékoztatóban foglaltakat.

PROGRAM

2017.04.06.

péntek

9:00 9:30 Bemutatkozó csoport sajátélmény Csanaky Szilvia, Jokán Andrea, Dr Máté Mónika
 

9:30

10:00 NAPRAFORGÓ részleg története és bemutatása Dr.Máté Mónika
10:15 11:00  

Önismereti csoport megtervezése

Csanaky Szilvia
 

11:00

11:45 Keretek, határok Jokán Andrea
 

 

12:00

13:00 Ismerkedés, névtanulós játékok sajátélmény Csanaky Szilvia, Jokán Andrea, Dr Máté Mónika
 

13:00

13:45 Ebédszünet
13:45 14:45 Csapatépítés sajátélmény Csanaky Szilvia, Jokán Andrea, Dr Máté Mónika
 

14:45

15:30  

Ismerkedés, névtanulós játékok elmélet

Szabó Barbara
 

15:45

16:30 Csapatépítés elmélet Jokán Andrea
 

16:30

17:15 Művészetterápiás technikák Csanaky Szilvia
 

17:15

18:00 Filmterápia Dr Máté Mónika
 

2017.04.07

szombat

9:00 9:30 Hangulatkör sajátélmény Csanaky Szilvia, Jokán Andrea, Dr Máté Mónika
 

9:30

10:45  

Pszichés problémák megjelenése csoporton

Dr Garas Péter
 

 

11:00

12:00 Elmélyülés sajátélmény Csanaky Szilvia, Jokán Andrea, Dr Máté Mónika
 

 

12:00

13:00 Feloldás sajátélmény Csanaky Szilvia, Jokán Andrea, Dr Máté Mónika
 

13:00

13:45 Ebédszünet
 

13:45

14:45 Elmélyülés és feloldás elmélet Csanaky Szilvia
14:45 15:30 Zárócsoport elmélet Szabó Barbara
 

 

15:45

16:30 Zárócsoport sajátélmény Csanaky Szilvia, Jokán Andrea, Dr Máté Mónika

Részletek

Kezdés:
április 6; 8:30 de.
Vége:
április 7; 5:00 du.
Összeg:
36.000Ft
Esemény Category: