Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Az élménypedagógiától az élményterápiáig – 2. modul (A csoportvezetői kompetenciák fejlesztése)

május 4; 8:30 de. - május 6; 5:00 du.

38.000Ft

ONLINE JELENTKEZÉS >>

 

Előadók:
Dr. Kenézlői Eszter (gyermek-és ifjúságpszichiáter szakorvos,
kognitív viselkedésterapeuta, outdoor-tréner)
Skaliczky Dávid (szociálpedagógus, élménypedagógus, Outward Bound-tréner)
Labancz Dániel (klinikai szakpszichológus, outdoor-tréner)

Részvételi díj: 38.000 Ft,
mely a programhoz tartozó segédanyagot is tartalmazza
A tanfolyamon való részvétel feltétele: Regisztráció= jelentkezés + a tanfolyami díj előzetes befizetése!
Befizetési határidő: 2018.04.27.
Regisztráció visszavonása: A regisztráció visszavonására és a képzési díj visszatérítésére kizárólag orvosi igazolás bemutatása esetén van lehetőség.

Képzésünk második modulját azoknak a szakembereknek ajánljuk, akik a képzés első fázisában („Az élménypedagógiától az élményterápiáig – Bevezetés, elméleti alapok”) már részt vettek, és szeretnék az élmény- és kalandterápia ill. –pedagógia területén szerzett tudásukat jobban elmélyíteni. Bár az egyes modulok egymásra épülnek, a 2. modul elvégzésének nem feltétele az 1. modulon való részvétel, de számítunk a résztvevők előzetes tudására és tapasztalataira.
A Vadaskert Kórház Borostyán részlegén kidolgozott, sajátos és egyedi élmény/kalandterápia alapjaiba a résztvevők már az előző képzési fázisban betekintést nyerhettek. E módszer kiemelkedő fontosságú eleme a folyamatok tervezése és előkészítése (ezen belül is kiemelendő a csoportokon résztvevő gyerekek és serdülők lelki és fizikai biztonsága), valamint az egyes feladattípusok (pl. jégtörő-energizáló gyakorlatok, csapatépítő feladatok, problémamegoldó, együttműködésre épülő feladatok stb.) levezetése, illetve a csoportot illetve a résztvevőket ért élmények és hatások terápiás célú feldolgozása („debriefing”).
A módszer sajátosságaiból adódóan fontos a hatékony konfliktusmenedzsment, illetve az egyes csoportdinamikai történések facilitálása, felismerése és kezelése, ugyanis a negatív hiedelmek, maladaptív megküzdési stratégiák korrigálása ezáltal válik lehetővé. Mivel sok esetben – például a résztvevő kamaszok motiválatlansága, indulatkezelési nehézségei vagy szorongása okán – nehezen kezelhető csoportokkal dolgozunk, fontos hogy az e speciális csoportokban felmerülő igényeket és nehézségeket csoportvezetőként minél pontosabban felmérjük, illetve kezelésükre hatékony eszköztárral rendelkezzünk.

Képzésünk 2. moduljában ezekre fókuszálunk, számítva a résztvevők aktív részvételére és tapasztalataira. A képzés során az előző modulhoz hasonlóan további eszközöket és segédanyagokat (pl. gyakorlat-gyűjtemény, képzés-anyagok stb.) is biztosítunk a résztvevők számára.

Fontos: a képzés egy része sajátélmény jellegű, így az időjárásnak megfelelő, szabadtéri aktivitásokra alkalmas ruházat szükséges.

A képzést pedagógusok, fejlesztőpedagógusok, orvosok, pszichológusok, szociális segítő szakemberek, gyógypedagógusok, ifjúsági munkások, művelődésszervezők, mentálhigiénés szakemberek, kortárssegítők, lelkigondozók számára is ajánljuk, valamint végzős egyetemi és főiskolai hallgatókat is várunk, számukra a jelentkezők létszámától függően kedvezményes részvételi díj érvényes.

Aki bármelyik modult korábban elvégezte, a második alkalom árából (legyen ez akár az első, akár a második modul) kedvezményre jogosult, ekkor a tanfolyam díja 28.000 Ft. Amennyiben egy munkahelyről/cégtől legalább 3 fő vesz részt a képzésen, szintén kedvezményt biztosítunk, a jelentkezők számának függvényében.
A kedvezmények össze nem vonhatók. A kedvezmény igénylését a jelentkezési lapon kérjük jelezni!
A részvétel lemondására 2 héttel a tanfolyam kezdete előttig van lehetőség. Amennyiben a határidőn túl jelzik lemondási szándékukat, a részvételi díj 75%-át felszámítjuk.

AKKREDITÁCIÓ:
A képzést a Semmelweis Egyetem akkreditálta (kódszám: SE-TK/2018.I./00231).
Akkreditált pontok száma: 44.

PONTSZÁM:
Szakma szerinti szabadon választható pontszámként elszámolható:
1. gyermek- és ifjúságpszichiátria | 2. gyermekpszichiátria | 3. iskolaegészségt., ifjúságvéd. | 4. klinikai szakpszichológus | 5. neuropszichológia | 6. orvosi rehabilitáció (pszichiátriai) | 7. orvosi rehabilitáció a pszichiátria területén | 8. psychiátria | 9. pszichiátriai orvosi rehabilitáció | 10. pszichotherápia
Szabadon választható pontszámként számolható el az OFTEX portálon pontszerző többi szakmacsoportnak (nem célcsoportként feltüntetetteknek).

Pontszámként nem elszámolható, de a tanfolyam elvégzéséről igazolást kap: minden egyéb területen dolgozó szakember, egyetemi, főiskolai hallgató, illetve mindenki aki a tanfolyamon részt vesz.

HELYSZÍN:
Vadaskert Kórház és Szakambulancia, 1021 Budapest, Lipótmezei út 5.
/Széll Kálmán tértől 61-es vagy 56A-s villamossal, Széll Kálmán tértől 129-es busszal; vagy az Árpád hídtól (Szentlélek térről) 29-es busszal./

JELENTKEZÉS:
E-mail: a kitöltött jelentkezési lap elküldése a kepzes@vadaskertalapitvany.hu email címre
Fax: a kitöltött jelentkezési lap elküldése a 06-1-392-1436-os faxszámra

ONLINE JELENTKEZÉS >>

Jelentkezési lap letöltése >>

BEFIZETÉS:
Átutalással a Vadaskert Alapítvány bankszámlaszámára: 10102244-09370306-00000004
Kérjük, a közlemény rovatba írják be, hogy „Élmény2.+Saját név”
A befizetett képzési díjat (igazolt betegség kivételével) nem áll módunkban visszautalni!

SZÁLLÁS:
A képzés idejére (péntek, szombat éjszakákra) korlátozott számban tudunk szállást biztosítani, de ez minden esetben előzetes jelentkezéshez kötött. A szállás díja bruttó: 4.500 Ft/fő/éj (a kiadott kulcsért 1.000 Ft kauciót számítunk fel, melyet a kulcs leadásakor visszatérítünk).
A szállás a képzés helyszínén található.

Érdeklődni Kisné Ricsóy Mártánál lehet a kepzes@vadaskertalapitvany.hu e-mail címen, vagy az Gönczöl Barbaránál/Rádi Bettinánál a 06-70-370-8500 telefonszámon.

FIGYELEM!

REGISZTRÁCIÓ/BEFIZETÉS
A tanfolyamon való részvétel feltétele: jelentkezés + a tanfolyami díj előzetes befizetése!
Kivételes esetben helyszíni, készpénzes vagy bankkártyás befizetésre is van lehetőség a megadott befizetési határidőig, ezt a jelentkezéssel párhuzamosan mindenképpen le kell egyeztetni a kepzes@vadaskertalapitvany.hu email címen.

Kérjük a Tisztelt Intézményeket, Vállalkozásokat és Magánszemélyeket, hogy a befizetési határidőt tartsák be, ellenkező esetben a tanfolyami helyet nem tudjuk garantálni!

Amennyiben a befizető intézmény a díjbekérőt/számlát határidőre, vagy a képzés kezdetéig nem egyenlíti ki, úgy a tanfolyami résztvevő a képzési díj helyszínen történő megfizetése mellett vehet részt a tanfolyamon. Ez esetben a számla, a képzési díj megfizetését követően az intézmény nevére kiállításra kerül.
Kérjük a Tisztelt Résztvevőket, hogy a képzési díj intézménnyel történő elszámolásáról, valamint a számla pénzügyi osztály felé történő eljuttatásáról gondoskodni szíveskedjenek!

Felhívjuk szíves figyelmüket a tanfolyamon videó és hangfelvétel készítése szigorúan tilos!

A jelentkezés elküldésével Ön elfogadja a tanfolyami tájékoztatóban foglaltakat.

PROGRAM

  1. 05. 04. péntek

08:30-09:00 Regisztráció, megérkezés

09:00-10:30 Program megnyitása, programismertetés, az 1. modul témáinak átismétlése (dr. Kenézlői Eszter, Labancz Dániel, Skaliczky Dávid)

10:30-10:45 Szünet

10:45-11:15 Hangulatkör – technikák

11:15-12:00 Az építő visszajelzés szerepe és technikája, és a változás-modell az élményterápiás folyamatban (Skaliczky Dávid)  

12:00-12:15 Szünet

12:15-13:00 Biztonság és bizalom a magas kihívást jelentő feladatok során (Skaliczky Dávid, Labancz Dániel)

13:00-13:30 Ebédszünet

13.30-13.45 Energizáló gyakorlat

13:45-17:00 Outdoor sajátélmény – alacsony-kötélkerti elemek használata (Skaliczky Dávid, dr. Kenézlői Eszter, Labancz Dániel)

 

  1. 05 05. szombat

09:00-12:30 Konfliktusmenedzsment a csoportvezetésben, szituációs gyakorlatokkal:

      • Konfliktusok és kezelésük az élményterápiás csoportban (Labancz Dániel)
      • Resztoratív technikák használata az élményterápiában (dr. Kenézlői Eszter)

12:30-13:30 Ebédszünet

13:30-17:00 Hatékony munka nehezen kezelhető csoportokkal (szituációs gyakorlatokkal – ellenálló csoport, motiválatlan csoport, nem homogén csoport, hiperaktív-figyelemzavaros gyerekek stb.) (Labancz Dániel, Skaliczky Dávid, dr. Kenézlői Eszter,)

 

  1. 05 06. vasárnap

09:00-13:00 Kompetenciánk fejlesztése a gyakorlatban (Skaliczky Dávid, Dr. Kenézlői Eszter, Labancz Dániel) – közbeiktatott szünetekkel

13:00-14:00 Zárás, vizsga, visszajelzés            

 

 

Részletek

Kezdés:
május 4; 8:30 de.
Vége:
május 6; 5:00 du.
Összeg:
38.000Ft
Esemény kategória:

Helyszín

Vadaskert Alapítvány (Tanácsterem)
Lipótmezei út 1-5.
Budapest, 1021 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36703708500