Események betöltése

« All Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Az élménypedagógiától az élményterápiáig – 1. modul (Bevezetés, elméleti alapok)

március 9; 8:30 de. - március 11; 2:00 du.

38.000Ft

ONLINE JELENTKEZÉS >>

Előadók:
Dr. Kenézlői Eszter (gyermek-és ifjúságpszichiáter, pszichoterapeuta szakorvos)
Labancz Dániel (klinikai szakpszichológus)
Skaliczky Dávid (tapasztalati tanulás tréner, élménypedagógus, megoldásfókuszú teamcoach)

Részvételi díj: 38.000 Ft,
mely a programhoz tartozó segédanyagot is tartalmazza
A tanfolyamon való részvétel feltétele: Regisztráció= jelentkezés + a tanfolyami díj előzetes befizetése!
Befizetési határidő: 2018.03.02.
Regisztráció véglegesítése: A regisztráció a tanfolyami díj megtérítésével válik véglegessé.
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a tanfolyamra való belépés csak is kizárólag a már előre befizetett tanfolyami díjjal lehetséges.
Képzési díj visszafizetése: A képzési díj visszatérítésére kizárólag orvosi igazolás bemutatása esetén van lehetőség.

Három modulból álló képzésünket azoknak a szakembereknek ajánljuk, akik gyermek-, serdülő, vagy akár felnőtt csoportokkal dolgoznak és eszköztárukat szeretnék bővíteni hatékony, tapasztalati /élmény alapú módszertan elsajátítása révén, ami a pedagógiai vagy terápiás munkához egyaránt segítséget jelent. A három modul felöleli a tapasztalati tanulás, az élménypedagógia és az élmény alapú terápiás technikák alapvető elméleti ismereteit, és egy olyan gyakorlati tudást is ad, amelyet pedagógusok és terapeuták egyaránt alkalmazhatnak a mindennapi gyakorlatuk során. A modul tartalmaz több rövidebb és egy hosszabb sajátélmény alapú folyamatot – hogy ne csak beszéljünk a tapasztalati tanulásról
Az elmúlt egy-két évtizedben korábban sosem látott gyorsasággal változik a környezetünk és egyre inkább látszik, hogy felnővőben vannak azok a generációk akik nehezebben megközelíthetők a korábbi szemléletben kidolgozott pedagógiai vagy terápiás eszközökkel. Egyre inkább látszik az igény a fiatalok és a fiatalokkal foglalkozó szakemberek részéről is a paradigmaváltásra az oktatás terén. Az élmény alapú technikák egy lehetséges választ nyújtanak korunk jelentette kihívásokra, például azért, mert kiválóan alkalmasak arra, hogy egy csoportból támogató Közösség váljon. A tapasztalati úton szerzett élmények (magamról, a másikról, a világról) sokkal maradandóbb emlékeket eredményeznek, ami a hosszú távú hatékonyságnak a záloga. A közelmúlt társadalmi változásaival együtt járó jelenségek (növekvő számú érzelmi, magatartási problémákkal küzdő, nehezebben kezelhető és motiválható gyerekek, fiatalok egyre nagyobb száma) miatt elengedhetetlennek látszik a szemléletváltás, elsősorban a gyerekekkel, serdülőkkel való együttműködésben, legyen az oktatás, vagy csoportterápia. Tapasztalataink alapján az élmény alapú, fizikai, szellemi és pszichés kihívást jelentő, aktivitást igénylő gyakorlatok által a tanulásra, változásra kevésbé motivált gyerekek, fiatalok is bevonhatók. A gyakran a szabadban folytatott páros, vagy csoportos feladatok által olyan alapvető, az önálló és önazonos életvitelhez szükséges egyéni és társas kompetenciák (pl. önértékelés, bizalom, asszertivitás, empátia, kommunikáció, tolerancia) fejlődése válik lehetővé, ami segít egy osztályközösség, vagy egy terápiás csoport megalapozásában. Mint önálló terápiás módszer is alkalmazható az önismeret fejlesztésében, a különböző érzelmi és magatartási problémák enyhítésében. A feladatok jelentős része nem eszközigényes, hanem a hangsúly a tudatosan megtervezett tapasztaláson és a feladatot követő feldolgozáson van.
Az első modul elvégzésével a résztvevők számos olyan kalandos feladatot megismerhetnek és kipróbálhatnak, melyeket később a saját gyakorlatukban is alkalmazhatnak. Emellett szó lesz a módszer oktatásban való felhasználhatóságáról, a terápiás alkalmazás lehetőségeiről, a magasabb kihívást jelentő feladatok biztonsági előírásairól és a csoportdinamikai folyamatokról is.
Fontos: a képzés egy része sajátélmény jellegű, így az időjárásnak megfelelő, szabadtéri aktivitásokra alkalmas ruházat szükséges.
Bár az egyes modulok egymásra épülnek, de sorrendjük felcserélhető. A 2. modulban azonban számítunk a résztvevők 1. modul során megszerzett tudására is.

A képzést pedagógusok, pszichológusok, trénerek, fejlesztőpedagógusok, orvosok, szociális segítő szakemberek, gyógypedagógusok, ifjúsági munkások, művelődésszervezők, mentálhigiénés szakemberek, kortárssegítők, lelkigondozók számára is ajánljuk, valamint végzős egyetemi és főiskolai hallgatókat is várunk, számukra a jelentkezők létszámától függően kedvezményes részvételi díj érvényes.

Aki bármelyik modult korábban elvégezte, a második alkalom árából (legyen ez akár az első, akár a második modul) kedvezményre jogosult, ekkor a tanfolyam díja 28.000 Ft. Amennyiben egy munkahelyről/cégtől legalább 3 fő vesz részt a képzésen, szintén kedvezményt biztosítunk, a jelentkezők számának függvényében.
A kedvezmények össze nem vonhatók. A kedvezmény igénylését a jelentkezési lapon kérjük jelezni!

AKKREDITÁCIÓ:
A képzést a Semmelweis Egyetem akkreditálta (kódszám: SE-TK/2018.I./00194).
Akkreditált pontok száma: 30.

PONTSZÁM:
Szakma szerinti szabadon választható pontszámként elszámolható:
1. gyermek- és ifjúságpszichiátria | 2. gyermekpszichiátria | 3. iskolaegészségt., ifjúságvéd. | 4. klinikai szakpszichológus | 5. neuropszichológia | 6. orvosi psychológia | 7. orvosi rehabilitáció | 8. orvosi rehabilitáció (csecsemő és gyermekgyógyászat) | 9. orvosi rehabilitáció a pszichiátria területén | 10. psychiátria | 11. pszichiátriai orvosi rehabilitáció | 12. pszichotherápia
Szabadon választható pontszámként számolható el az OFTEX portálon pontszerző többi szakmacsoportnak (nem célcsoportként feltüntetetteknek).

Pontszámként nem elszámolható, de a tanfolyam elvégzéséről igazolást kap: minden egyéb területen dolgozó szakember, egyetemi, főiskolai hallgató, illetve mindenki, aki a tanfolyamon részt vesz.

HELYSZÍN:
Vadaskert Kórház és Szakambulancia, 1021 Budapest, Lipótmezei út 5.
/Széll Kálmán tértől 61-es vagy 56A-s villamossal, Széll Kálmán tértől 129-es busszal; vagy az Árpád hídtól (Szentlélek térről) 29-es busszal./

JELENTKEZÉS:
E-mail: a kitöltött jelentkezési lap elküldése a kepzes@vadaskertalapitvany.hu email címre
Fax: a kitöltött jelentkezési lap elküldése a 06-1-392-1436-os faxszámra.

ONLINE JELENTKEZÉS >>

Letölthető jelentkezési lap >>

BEFIZETÉS:
Átutalással a Vadaskert Alapítvány bankszámlaszámára: 10102244-09370306-00000004
Kérjük, a közlemény rovatba írják be, hogy „Élmény1.+Saját név”
A befizetett képzési díjat (igazolt betegség kivételével) nem áll módunkban visszautalni!

SZÁLLÁS:
A képzés idejére (péntek, szombat éjszakákra) korlátozott számban tudunk szállást biztosítani, de ez minden esetben előzetes jelentkezéshez kötött. A szállás díja bruttó: 4.500 Ft/fő/éj (a kiadott kulcsért 1.000 Ft kauciót számítunk fel, melyet a kulcs leadásakor visszatérítünk).
A szállás a képzés helyszínén található.

Érdeklődni Kisné Ricsóy Mártánál lehet a kepzes@vadaskertalapitvany.hu e-mail címen, vagy az Gönczöl Barbaránál/Rádi Bettinánál a 06-70-370-8500 telefonszámon.

FIGYELEM!

REGISZTRÁCIÓ/BEFIZETÉS
A tanfolyamon való részvétel feltétele: jelentkezés + a tanfolyami díj előzetes befizetése!
Kivételes esetben helyszíni, készpénzes vagy bankkártyás befizetésre is van lehetőség a megadott befizetési határidőig, ezt a jelentkezéssel párhuzamosan mindenképpen le kell egyeztetni a kepzes@vadaskertalapitvany.hu email címen.

Kérjük a Tisztelt Intézményeket, Vállalkozásokat és Magánszemélyeket, hogy a befizetési határidőt tartsák be, ellenkező esetben a tanfolyami helyet nem tudjuk garantálni!

Amennyiben a befizető intézmény a díjbekérőt/számlát határidőre, vagy a képzés kezdetéig nem egyenlíti ki, úgy a tanfolyami résztvevő a képzési díj helyszínen történő megfizetése mellett vehet részt a tanfolyamon. Ez esetben a számla, a képzési díj megfizetését követően az intézmény nevére kiállításra kerül.
Kérjük a Tisztelt Résztvevőket, hogy a képzési díj intézménnyel történő elszámolásáról, valamint a számla pénzügyi osztály felé történő eljuttatásáról gondoskodni szíveskedjenek!

Felhívjuk szíves figyelmüket a tanfolyamon videó és hangfelvétel készítése szigorúan tilos!

A jelentkezés elküldésével Ön elfogadja a tanfolyami tájékoztatóban foglaltakat.

PROGRAM

Előadás napja Időpont Hossz Előadás/gyakorlat címe  

 

 

1. 2018.03.09. péntek 09:00 60 Program megnyitása, programismertetés, bemutatkozás Dr. Kenézlői Eszter
2. 2018.03.09. péntek 10:00 60  

Csoportszerződés demonstráció-sajátélmény  

Skaliczky Dávid
3. 2018.03.09. péntek 11:00 60  

Bevezetés az élménypedagógia és a kalandterápia világába

Dr. Kenézlői Eszter
4. 2018.03.09. péntek 13:00 90 Szemléletváltás az oktatásban, szemléletváltás a segítőszakmákban – sajátélménnyel Labancz Dániel, Dr. Kenézlői Eszter
5. 2018.03.09. péntek 14:30 50 Outdoor sajátélmény Labancz Dániel, Skaliczky Dávid
6. 2018.03.09. péntek 15:30 45 Csoportdinamika, csoportjelenségek az élményterápiában. Labancz Dániel
7.  

2018.03.10

szombat

09:00 15 Jégtörő/energizáló gyakorlat Labancz Dániel
8.  

2018.03.10

szombat

09:15 120 A tapasztalati tanulás elméletei terapeuta szemmel. Gondolatok a tapasztalati tanulásról – a „Kolb-ciklus”, a komfortzóna-modell, a választható kihívás elmélete. A tapasztalati tanulás ciklus terapeuta-szemmel. Skaliczky Dávid, Dr. Kenézlői Eszter
9.  

2018.03.10

szombat

12:45   240 Outdoor sajátélmény külső helyszínen- feldolgozással Dr. Kenézlői Eszter, Labancz Dániel Skaliczky Dávid
10. 2018.03.11. vasárnap 09:00 15 Jégtörő/energizáló gyakorlat Skaliczky Dávid
12. 2018.03.11. vasárnap 09:15 90 A feldolgozás módszerei, technikák, elméleti háttér. Feldolgozás a terápiában. Skaliczky Dávid,
13. 2018.03.11. vasárnap 10:45 50 A komfortzóna modell és a választható kihívás elve terápiában Labancz Dániel
14. 2018.03.11. vasárnap 12:00 60 Ötletbörze – a tréning anyagának hasznosítása a gyakorlatban Skaliczky Dávid, Dr. Kenézlői Eszter, Labancz Dániel

Részletek

Kezdés:
március 9; 8:30 de.
Vége:
március 11; 2:00 du.
Összeg:
38.000Ft
Esemény Category: