Események betöltése

« All Események

Az élménypedagógiától az élményterápiáig – 1. modul (Bevezetés, elméleti alapok)

március 9; 8:30 de. - március 11; 2:00 du.

38.000Ft

ONLINE JELENTKEZÉS >>

Előadók:
Dr. Kenézlői Eszter (gyermek-és ifjúságpszichiáter pszichoterapeuta,
kognitív viselkedésterapeuta, outdoor-tréner)
Skaliczky Dávid (szociálpedagógus, élménypedagógus, Outward Bound-tréner)
Labancz Dániel (klinikai szakpszichológus, outdoor-tréner)

Részvételi díj: 38.000 Ft,
mely a programhoz tartozó segédanyagot is tartalmazza
A tanfolyamon való részvétel feltétele: Regisztráció= jelentkezés + a tanfolyami díj előzetes befizetése!
Befizetési határidő: 2018.03.02.
Regisztráció véglegesítése: A regisztráció a tanfolyami díj megtérítésével válik véglegessé.
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a tanfolyamra való belépés csak is kizárólag a már előre befizetett tanfolyami díjjal lehetséges.
Képzési díj visszafizetése: A képzési díj visszatérítésére kizárólag orvosi igazolás bemutatása esetén van lehetőség.

Három modulból álló képzésünket azoknak a szakembereknek ajánljuk, akik gyermek- és serdülő csoportokkal dolgoznak és eszköztárukat szeretnék bővíteni, szeretnének hatékony stratégiákat elsajátítani a nehezen kezelhető gyerekekkel való munkához. A három modul felöleli az élménypedagógia és terápia alapvető elméleti ismereteit, és egy olyan gyakorlati tudást is ad, amelyet pedagógusok és terapeuták egyaránt alkalmazhatnak a mindennapi gyakorlatuk során. Az elmúlt évek társadalmi változásaival együtt járó nehézségek (érzelmi és magatartási problémával küzdő, nehezen kezelhető, motiválatlan, deviáns gyerekek, fiatalok egyre nagyobb száma) miatt elengedhetetlennek látszik a szemléletváltás a gyerekekkel, serdülőkkel való munkában, legyen az oktatás, vagy csoportterápia. Tapasztalataink alapján az élmény alapú, fizikai, szellemi és pszichés kihívást jelentő, aktivitást igénylő feladatok által a változásra motiválatlan gyerekek, fiatalok is könnyebben bevonhatók. A gyakran a szabadban végzett páros, vagy csapatfeladatok által olyan alapvető, az önálló és sikeres életvitelhez szükséges egyéni és szociális kompetenciák (pl. önértékelés, problémamegoldás, asszertivitás, empátia, kommunikáció, tolerancia) fejlesztése válik lehetővé, ami segít egy osztályközösség, vagy egy terápiás csoport megalapozásában. Mint önálló terápiás módszer is alkalmazható, ami segít az önismeret fejlesztésében, a különböző pszichés és magatartási problémák enyhítésében, pl. az agresszió megelőzésében, kezelésében. A feladatok jelentős része nem eszközigényes, hanem a hangsúly a tudatosan megtervezett tapasztaláson és a feladatot követő feldolgozáson van.
Az első modul elvégzésével a résztvevők számos olyan kalandos feladatot megismerhetnek és kipróbálhatnak, melyeket később a saját gyakorlatukban is alkalmazhatnak. Emellett szó lesz a módszer oktatásban való felhasználhatóságáról, a terápiás alkalmazás lehetőségeiről, a magasabb kihívást jelentő feladatok biztonsági előírásairól és a csoportdinamikai folyamatokról is.
Fontos: a képzés egy része sajátélmény jellegű, így az időjárásnak megfelelő, szabadtéri aktivitásokra alkalmas ruházat szükséges.
Bár az egyes modulok egymásra épülnek, de sorrendjük felcserélhető. A 2. modulban azonban számítunk a résztvevők 1. modul során megszerzett tudására is.

A képzést pedagógusok, fejlesztőpedagógusok, orvosok, pszichológusok, szociális segítő szakemberek, gyógypedagógusok, ifjúsági munkások, művelődésszervezők, mentálhigiénés szakemberek, kortárssegítők, lelkigondozók számára is ajánljuk, valamint végzős egyetemi és főiskolai hallgatókat is várunk, számukra a jelentkezők létszámától függően kedvezményes részvételi díj érvényes.

Aki bármelyik modult korábban elvégezte, a második alkalom árából (legyen ez akár az első, akár a második modul) kedvezményre jogosult, ekkor a tanfolyam díja 28.000 Ft. Amennyiben egy munkahelyről/cégtől legalább 3 fő vesz részt a képzésen, szintén kedvezményt biztosítunk, a jelentkezők számának függvényében.
A kedvezmények össze nem vonhatók. A kedvezmény igénylését a jelentkezési lapon kérjük jelezni!

AKKREDITÁCIÓ:
A képzést a Semmelweis Egyetem akkreditálta (kódszám: SE-TK/2018.I./00194).
Akkreditált pontok száma: 30.

PONTSZÁM:
Szakma szerinti szabadon választható pontszámként elszámolható:
1. gyermek- és ifjúságpszichiátria | 2. gyermekpszichiátria | 3. iskolaegészségt., ifjúságvéd. | 4. klinikai szakpszichológus | 5. neuropszichológia | 6. orvosi psychológia | 7. orvosi rehabilitáció | 8. orvosi rehabilitáció (csecsemő és gyermekgyógyászat) | 9. orvosi rehabilitáció a pszichiátria területén | 10. psychiátria | 11. pszichiátriai orvosi rehabilitáció | 12. pszichotherápia
Szabadon választható pontszámként számolható el az OFTEX portálon pontszerző többi szakmacsoportnak (nem célcsoportként feltüntetetteknek).

Pontszámként nem elszámolható, de a tanfolyam elvégzéséről igazolást kap: minden egyéb területen dolgozó szakember, egyetemi, főiskolai hallgató, illetve mindenki, aki a tanfolyamon részt vesz.

HELYSZÍN:
Vadaskert Kórház és Szakambulancia, 1021 Budapest, Lipótmezei út 5.
/Széll Kálmán tértől 61-es vagy 56A-s villamossal, Széll Kálmán tértől 129-es busszal; vagy az Árpád hídtól (Szentlélek térről) 29-es busszal./

JELENTKEZÉS:
E-mail: a kitöltött jelentkezési lap elküldése a kepzes@vadaskertalapitvany.hu email címre
Fax: a kitöltött jelentkezési lap elküldése a 06-1-392-1436-os faxszámra

ONLINE JELENTKEZÉS >>

Letölthető jelentkezési lap >>

BEFIZETÉS:
Átutalással a Vadaskert Alapítvány bankszámlaszámára: 10102244-09370306-00000004
Kérjük, a közlemény rovatba írják be, hogy „Élmény1.+Saját név”
A befizetett képzési díjat (igazolt betegség kivételével) nem áll módunkban visszautalni!

SZÁLLÁS:
A képzés idejére (péntek, szombat éjszakákra) korlátozott számban tudunk szállást biztosítani, de ez minden esetben előzetes jelentkezéshez kötött. A szállás díja bruttó: 4.500 Ft/fő/éj (a kiadott kulcsért 1.000 Ft kauciót számítunk fel, melyet a kulcs leadásakor visszatérítünk).
A szállás a képzés helyszínén található.

Érdeklődni Kisné Ricsóy Mártánál lehet a kepzes@vadaskertalapitvany.hu e-mail címen, vagy az Gönczöl Barbaránál/Rádi Bettinánál a 06-70-370-8500 telefonszámon.

FIGYELEM!

REGISZTRÁCIÓ/BEFIZETÉS
A tanfolyamon való részvétel feltétele: jelentkezés + a tanfolyami díj előzetes befizetése!
Kivételes esetben helyszíni, készpénzes vagy bankkártyás befizetésre is van lehetőség a megadott befizetési határidőig, ezt a jelentkezéssel párhuzamosan mindenképpen le kell egyeztetni a kepzes@vadaskertalapitvany.hu email címen.

Kérjük a Tisztelt Intézményeket, Vállalkozásokat és Magánszemélyeket, hogy a befizetési határidőt tartsák be, ellenkező esetben a tanfolyami helyet nem tudjuk garantálni!

Amennyiben a befizető intézmény a díjbekérőt/számlát határidőre, vagy a képzés kezdetéig nem egyenlíti ki, úgy a tanfolyami résztvevő a képzési díj helyszínen történő megfizetése mellett vehet részt a tanfolyamon. Ez esetben a számla, a képzési díj megfizetését követően az intézmény nevére kiállításra kerül.
Kérjük a Tisztelt Résztvevőket, hogy a képzési díj intézménnyel történő elszámolásáról, valamint a számla pénzügyi osztály felé történő eljuttatásáról gondoskodni szíveskedjenek!

Felhívjuk szíves figyelmüket a tanfolyamon videó és hangfelvétel készítése szigorúan tilos!

A jelentkezés elküldésével Ön elfogadja a tanfolyami tájékoztatóban foglaltakat.

PROGRAM

Előadás napja Időpont Hossz Előadás címe Előadó  

 

 

1. 2018.03.09. péntek 09:00 60 Program megnyitása, programismertetés, bemutatkozás Dr. Kenézlői Eszter  
2. 2018.03.09. péntek 10:00 30  

Az élménypedagógia története – mi élménypedagógia és mi nem az?

Skaliczky Dávid  
3. 2018.03.09. péntek 10:30 30  

Bevezetés az élménypedagógia és a kalandterápia világába

Dr. Kenézlői Eszter  
4. 2018.03.09. péntek 11:15 45 Szemléletváltás az oktatásban, szemléletváltás a segítőszakmákban – sajátélménnyel Labancz Dániel, Skaliczky Dávid, Dr. Kenézlői Eszter  
5. 2018.03.09. péntek 13:30 45 Csoportszerződés demonstráció (saját-élmény, gyakorlat) Skaliczky Dávid, Labancz Dániel, Dr. Kenézlői Eszter  
6. 2018.03.09. péntek 16:15 45 Csoportdinamika, csoportjelenségek az élményterápiában. Labancz Dániel  
7.  

2018.03.10

szombat

09:00 15 Jégtörő/energizáló gyakorlat Labancz Dániel  
8.  

2018.03.10

szombat

09:15 90 Outdoor sajátélmény („Elektromos kerítés”) Labancz Dániel, Skaliczky Dávid, Dr. Kenézlői Eszter  
9.  

2018.03.10

szombat

11:00 90 A feldolgozás módszerei, technikák, elméleti háttér. Feldolgozás a terápiában. Skaliczky Dávid  
10.  

2018.03.10

szombat

13:45 210  

A tapasztalati tanulás elméletei terapeuta szemmel. Gondolatok a tapasztalati tanulásról – a „Kolb-ciklus”, a komfortzóna-modell, a választható kihívás elmélete. A tapasztalati tanulás ciklus terapeuta-szemmel. A komfortzóna-modell és a választható kihívás elve a terápiában.

Skaliczky Dávid, Dr. Kenézlői Eszter, Labancz Dániel  
11. 2018.03.11. vasárnap 09:00 15 Jégtörő/energizáló gyakorlat Labancz Dániel  
12. 2018.03.11. vasárnap 09:15 60 Aspecifikus tényezők a csoportterápiában Skaliczky Dávid, Dr. Kenézlői Eszter, Labancz Dániel  
13. 2018.03.11. vasárnap 10:15 120 A tapasztalati tanulás határterületei – ötletbörze Skaliczky Dávid, Dr. Kenézlői Eszter, Labancz Dániel  
14. 2018.03.11. vasárnap 12:30 60 Gyakorlatok, gyakorlati alkalmazások, programtervezés Skaliczky Dávid, Dr. Kenézlői Eszter, Labancz Dániel  

Részletek

Kezdés:
március 9; 8:30 de.
Vége:
március 11; 2:00 du.
Összeg:
38.000Ft
Esemény Category: