Események betöltése

« All Események

  • Ez az event elmúlt.

A Tourette-szindróma és tic zavarok diagnózisa és terápiás protokollja

június 8; 8:00 de. - 5:00 du.

15.000Ft

ONLINE JELENTKEZÉS >>

Előadók:
Tárnok Zsanett PhD. – klinikai szakpszichológus, neuropszichológus
Dr. Nagy Péter – gyermek-és ifjúságpszichiáter szakorvos
Bognár Emese – klinikai szakpszichológus

Részvételi díj: 15.000 Ft
mely a tanfolyami segédanyagot is tartalmazza (Cd formátumban)
A tanfolyamon való részvétel feltétele: Regisztráció= jelentkezés + a tanfolyami díj előzetes befizetése!
Befizetési határidő: 2017.05.25.
Regisztráció visszavonása: A regisztráció visszavonására és a képzési díj visszatérítésére kizárólag orvosi igazolás bemutatása esetén van lehetőség.

A Vadaskert Kórház és Szakambulancia keretein belül immár 10 éve foglalkozunk speciálisan a Tourette szindróma és tic zavarok diagnosztikájával és terápiás megközelítésével. Emellett számos nemzetközi kutatásban veszünk részt, melyek a zavar hátterében álló genetikai és viselkedési faktorokat térképezik fel. A Tourette-szindróma és tic zavarok diagnózisa és terápiás protokollja című képzésünket azoknak a szakembereknek (pszichológus, pszichiáter, neurológus, gyermekgyógyász, háziorvos) ajánljuk, akik találkoznak tic zavarokkal a mindennapi gyakorlatuk során. A tanfolyamon részletesen hallhatnak a zavar klinikai hátteréről, a modern kutatási eredményekről, a legújabb biológiai- és pszichoterápiás megközelítésekről. Képzésünk gyakorlati szempontú, külön workshop keretében mutatunk videodemonstrációkat, esetmegbeszélést és részletes terápiás protokoll ismertetést.

Tanfolyamunkat az egészségügyben elkötelezett szakembereknek, illetve az egészségügyön kívül, pedagógiai vagy szociális területen dolgozó szakembereknek – pedagógusoknak, fejlesztőpedagógusoknak, pszichopedagógusoknak, szociális szakembereknek, védőnőknek – is ajánljuk. A képzésre egyetemi, főiskolai, valamint további hallgatókat is, illetve minden érdeklődőt szeretettel várunk.

AKKREDITÁCIÓ:
A képzést a Semmelweis Egyetem akkreditálta (kódszám: SE-TK/2017.I/00324).
Akkreditált pontok száma: 12.

PONTSZÁM:
Szakma szerinti szabadon választható pontszámként elszámolható:
1. addiktológia | 2. csecsemő-gyermekgyógyászat | 3. gyermek- és ifjúságpszichiátria | 4. gyermekpszichiátria | 5. igazságügyi elmeorvostan | 6. igazságügyi pszihiátria | 7. iskolaegészségt., ifjúságvéd. | 8. klinikai szakpszichológus | 9. neuropszichológia | 10. orvosi psychológia | 11. orvosi rehabilitáció a pszichiátria területén | 12. psychiátria | 13. pszichiátriai orvosi rehabilitáció | 14. pszichotherápia

Szabadon választható pontszámként számolható el az OFTEX portálon pontszerző többi szakmacsoportnak (nem célcsoportként feltüntetetteknek).

Pontszámként nem elszámolható, de a tanfolyam elvégzéséről igazolást kap: minden egyéb területen dolgozó szakember, egyetemi, főiskolai hallgató, illetve mindenki aki a tanfolyamon részt vesz.

HELYSZÍN:
Vadaskert Kórház és Szakambulancia, 1021 Budapest, Lipótmezei út 5.
/Széll Kálmán tértől 61-es vagy 56A-s villamossal, Széll Kálmán tértől 129-es busszal; vagy az Árpád hídtól (Szentlélek térről) 29-es busszal./

JELENTKEZÉS:
E-mail: a kitöltött jelentkezési lap elküldése a kepzes@vadaskertalapitvany.hu email címre
Fax: a kitöltött jelentkezési lap elküldése a 06-1-392-1436-os faxszámra

Jelentkezési lap letöltése >>

Online jelentkezés >>

BEFIZETÉS:
Átutalással a Vadaskert Alapítvány bankszámlaszámára: 10102244-09370306-00000004
Kérjük, a közlemény rovatba írják be, hogy „Tourette+Saját név”
A befizetett képzési díjat (igazolt betegség kivételével) nem áll módunkban visszautalni!

SZÁLLÁS:
A képzés idejére (péntek, szombat éjszakákra) korlátozott számban tudunk szállást biztosítani, de ez minden esetben előzetes jelentkezéshez kötött. A szállás díja bruttó: 4.500 Ft/fő/éj (a kiadott kulcsért 1.000 Ft kauciót számítunk fel, melyet a kulcs leadásakor visszatérítünk).
A szállás a képzés helyszínén található.

Érdeklődni Kisné Ricsóy Mártánál lehet a kepzes@vadaskertalapitvany.hu e-mail címen, vagy az Alapítványi Irodában a 06-70-370-8500 telefonszámon.

FIGYELEM!

REGISZTRÁCIÓ/BEFIZETÉS
A tanfolyamon való részvétel feltétele: jelentkezés + a tanfolyami díj előzetes befizetése!
Kivételes esetben helyszíni, készpénzes vagy bankkártyás befizetésre is van lehetőség a megadott befizetési határidőig, ezt a jelentkezéssel párhuzamosan mindenképpen le kell egyeztetni a kepzes@vadaskertalapitvany.hu email címen.

Kérjük a Tisztelt Intézményeket, Vállalkozásokat és Magánszemélyeket, hogy a befizetési határidőt tartsák be, ellenkező esetben a tanfolyami helyet nem tudjuk garantálni!

Amennyiben a befizető intézmény a díjbekérőt/számlát határidőre, vagy a képzés kezdetéig nem egyenlíti ki, úgy a tanfolyami résztvevő a képzési díj helyszínen történő megfizetése mellett vehet részt a tanfolyamon. Ez esetben a számla, a képzési díj megfizetését követően az intézmény nevére kiállításra kerül.
Kérjük a Tisztelt Résztvevőket, hogy a képzési díj intézménnyel történő elszámolásáról, valamint a számla pénzügyi osztály felé történő eljuttatásáról gondoskodni szíveskedjenek!

A jelentkezés elküldésével Ön elfogadja a tanfolyami tájékoztatóban foglaltakat.

A tanfolyam programja:

2017. június 08. (csütörtök)

08:30-09.15 A tik jelenségek és a Tourette-szindróma klinika háttere
(dr.Tárnok Zsanett)

09:15-10.00 Legújabb kutatási irányzatok a Tourette-szindrómával kapcsolatban
(dr.Tárnok Zsanett)

10:00-10:15 Szünet

10:15-11:45 A Tourette-szindróma pszichoterápiás megközelítése
(dr.Tárnok Zsanett)

11:45-12:30 Szünet

12:30-13:15 A Tourette-szindróma biológiai alapú kezelése
(dr.Nagy Péter)

13:15-14:00 Mindennapi élet a Tourette-szindrómával
(Bognár Emese)

14:00-14:15 Szünet

14:15-16:00 Diagnózisalkotás, állapotkövetés, pszichoedukáció
(dr. Nagy Péter, Bognár Emese Tárnok Zsanett)

Részletek

Dátum:
június 8
Időpont:
8:00 de. - 5:00 du.
Összeg:
15.000Ft
Esemény Category: