Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A társas kirekesztettség csökkentése és önvédelmi stratégiák gyermekek számára A „COOL-élés törvényei” szociális készség fejlesztő tréning

március 10, 2017; 8:30 de. - 5:00 du.

15.500Ft

ONLINE JELENTKEZÉS >>

Előadók:
Dr. Marossy Zsófia – gyermek-és ifjúságpszichiáter szakorvos
Gregó Enikő – klinikai szakpszichológus

Részvételi díj: 15.500 Ft,
mely a tanfolyamoz tartozó csoportvezetői munkafüzetet is tartalmazza.
A tanfolyamon való részvétel feltétele: Regisztráció= jelentkezés + a tanfolyami díj előzetes befizetése!
Befizetési határidő: 2017.02.24.
Regisztráció visszavonása: A regisztráció visszavonására és a képzési díj visszatérítésére kizárólag orvosi igazolás bemutatása esetén van lehetőség.

Mindannyiunk iskolai emlékeiből felidézhető egy-egy osztálytárs, aki mindig egyedül ült az asztalnál, félve húzta meg magát az ebédlő sarkában, mindig zavarba jött, ha megszólították. Sosem kezdeményezett, ritkán hallatta a véleményét, feladatoknál megtorpant, és átadta az irányítást másoknak. Riadt és egyúttal vágyakozó tekintettel nézte a csapatokba verődött, jókedvűen nevetgélő társait, de rá csak akkor figyeltek, ha valaki piszkálni kezdte. Iskolás évei csendben, eseménytelenül teltek, a nagy bulik és kalandok – barátok híján – elkerülték őt.

A kamaszkorba lépő gyermekek kortárskapcsolati konfliktusai és esetleges bántalmazása, perifériára szorulása alapvető jelentőséggel bírhat számos testi és lelki probléma kialakulásában. Ezek kezelése során a hagyományos pszichoterápiás módszerek mellett egyre inkább szükségesnek tűnik az alapvető szociális készségek célzott fejlesztése, amelynek segítségével a serdülők hatékonyabbá válhatnak a kezdeményezés, kommunikáció, önvédelem és problémamegoldás terén. Mindezek segítségével könnyebbé válhat a barátságok kialakítása és fenntartása, a közösségbe való beilleszkedés. Ezen készségek alapvető fontosságúak a harmonikus, kiegyensúlyozott élethez, a későbbi boldogulásban jelentős szerepet játszó kapcsolati tőke kialakításához, magabiztos fellépéshez.

A „COOL-élés törvényei” szociális készség fejlesztő program interaktív, sok vizuális és játékos elemet használó formában került kidolgozásra 10-14 év közötti gyermek csoportok számára. A program elemei mind a klinikai munkában (pl. szociális szorongás, bullying kezelése serdülő csoportban), mind az iskolai közegben (osztályfőnöki órák, kirándulások, szakkörök keretein belül) jól alkalmazhatók.

Az egyes készségek (pl. kapcsolatok kezdeményezése, önvédelem, önérvényesítés, döntéshozatal, stb.) biztos elsajátításához és begyakorlásához konkrét módszereket és technikákat tartalmaz. A tanfolyam elméleti előadásokat, sajátélmény jellegű gyakorlatokat, video demonstrációkat foglal magába.

AKKREDITÁCIÓ:
A képzést a Semmelweis Egyetem akkreditálta (kódszám: SE-TK/2017.I./00205).
Akkreditált pontok száma: 14.

PONTSZÁM:
Szakma szerinti szabadon választható pontszámként elszámolható:
1. gyermek- és ifjúságpszichiátria | 2. gyermekpszichiátria | 3. higiénikus | 4. higiénikus | 5. igazságügyi elmeorvostan | 6. igazságügyi klinikai pszichológia | 7. igazságügyi pszihiátria | 8. klinikai szakpszichológus | 9. megelőző orvostan és népegészségtan | 10. orvosi psychológia | 11. orvosi rehabilitáció a pszichiátria területén | 12. psychiátria | 13. pszichiátriai orvosi rehabilitáció | 14. pszichotherápia

Szabadon választható pontszámként számolható el az OFTEX portálon pontszerző többi szakmacsoportnak (nem célcsoportként feltüntetetteknek).

Pontszámként nem elszámolható, de a tanfolyam elvégzéséről igazolást kap: minden egyéb területen dolgozó szakember, egyetemi, főiskolai hallgató, illetve mindenki aki a tanfolyamon részt vesz.

HELYSZÍN:
Vadaskert Kórház és Szakambulancia, 1021 Budapest, Lipótmezei út 5.
/Széll Kálmán tértől 61-es vagy 56A-s villamossal, Széll Kálmán tértől 129-es busszal; vagy az Árpád hídtól (Szentlélek térről) 29-es busszal./

JELENTKEZÉS:
E-mail: a kitöltött jelentkezési lap elküldése a kepzes@vadaskertalapitvany.hu email címre
Fax: a kitöltött jelentkezési lap elküldése a 06-1-392-1436-os faxszámra

Jelentkezési lap letöltése >>

Online jelentkezés >>

BEFIZETÉS:
Átutalással a Vadaskert Alapítvány bankszámlaszámára: 10102244-09370306-00000004
Kérjük, a közlemény rovatba írják be, hogy „Cool+Saját név”
A befizetett képzési díjat (igazolt betegség kivételével) nem áll módunkban visszautalni!

SZÁLLÁS:
A képzés idejére (péntek, szombat éjszakákra) korlátozott számban tudunk szállást biztosítani, de ez minden esetben előzetes jelentkezéshez kötött. A szállás díja bruttó: 4.500 Ft/fő/éj (a kiadott kulcsért 1.000 Ft kauciót számítunk fel, melyet a kulcs leadásakor visszatérítünk).
A szállás a képzés helyszínén található.

Érdeklődni Kisné Ricsóy Mártánál lehet a kepzes@vadaskertalapitvany.hu e-mail címen, vagy az Alapítványi Irodában a 06-70-370-8500 telefonszámon.

FIGYELEM!

REGISZTRÁCIÓ/BEFIZETÉS
A tanfolyamon való részvétel feltétele: jelentkezés + a tanfolyami díj előzetes befizetése!
Kivételes esetben helyszíni, készpénzes vagy bankkártyás befizetésre is van lehetőség a megadott befizetési határidőig, ezt a jelentkezéssel párhuzamosan mindenképpen le kell egyeztetni a kepzes@vadaskertalapitvany.hu email címen.

Kérjük a Tisztelt Intézményeket, Vállalkozásokat és Magánszemélyeket, hogy a befizetési határidőt tartsák be, ellenkező esetben a tanfolyami helyet nem tudjuk garantálni!

Amennyiben a befizető intézmény a díjbekérőt/számlát határidőre, vagy a képzés kezdetéig nem egyenlíti ki, úgy a tanfolyami résztvevő a képzési díj helyszínen történő megfizetése mellett vehet részt a tanfolyamon. Ez esetben a számla, a képzési díj megfizetését követően az intézmény nevére kiállításra kerül.
Kérjük a Tisztelt Résztvevőket, hogy a képzési díj intézménnyel történő elszámolásáról, valamint a számla pénzügyi osztály felé történő eljuttatásáról gondoskodni szíveskedjenek!

A jelentkezés elküldésével Ön elfogadja a tanfolyami tájékoztatóban foglaltakat.

A tanfolyam programja:

08.30-9:00    Regisztráció

Elméleti blokk:
09:00-10:10      A szociális készségek szerepe és fejlesztésének lehetőségei
10:20-11:30      A csoportok szervezésének és levezetésének általános szempontjai: a résztvevő gyermekek kiválasztásának eszközei (az izoláció, szociális szorongás mértékének feltérképezése, a konfliktuskezelés hatékonyságának mérése), a csoportvezető szerepe és feladatai
11:40-13:00  A „COOL-élés törvényei” program felépítése (az egyes blokkok célja, az érintett készségek, a hozzájuk kapcsolódó játékok, stb.)
1. Kérdezz!
2. Vágj bele és haverkodj!
3. Légy aktív bandatag!
4. Védd magad!

Gyakorlati blokk:
13:30-14:30      A játékok kipróbálása – saját élmény
14:30-14:45      Video demonstrációk
15:00-16:00      A feldolgozás módszerei
16:00-16:15     Összefoglalás, záró gondolatok

Részletek

Dátum:
március 10, 2017
Időpont:
8:30 de. - 5:00 du.
Összeg:
15.500Ft
Esemény kategória: