Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A csecsemő/kisdedkori funkcionális zavarok eredete és gyógyítási lehetőségei a perinatális tudomány és a szülő/csecsemő pszichoterápia fényében

június 8; 8:30 de. - 6:30 du.

19.000Ft

ONLINE JELENTKEZÉS >>

Előadók:
Dr. Frigyes Júlia – pszichiáter, diplomás szülésznő, dúla
Molnár Judit Eszter –klinikai szakpszichológus, kiképző pszichoterapeuta, jungi analítikus, hipnoterapeuta, perinatális, csecsemő terapeuta

Részvételi díj:
19.000 Ft
A tanfolyamon való részvétel feltétele: Regisztráció= jelentkezés + a tanfolyami díj előzetes befizetése!
Befizetési határidő: 2018.06.01.
Regisztráció véglegesítése: A regisztráció a tanfolyami díj megtérítésével válik véglegessé.
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a tanfolyamra való belépés csak is kizárólag a már előre befizetett tanfolyami díjjal lehetséges.
Képzési díj visszafizetése: A képzési díj visszatérítésére kizárólag orvosi igazolás bemutatása esetén van lehetőség
A Vadaskert Kórház és Szakambulancia baba-mama rendelőjében sok éve folytatunk terápiás munkát a csecsemő-kisdedkorhoz kapcsolódó regulációs, kötődési és a szülői tünetként megjelenő érzelmi-hangulati zavarok esetén, baba-mama ill. szülőpárokkal, családokkal.

„A csecsemő/kisdedkori funkcionális zavarok eredete és gyógyítási lehetőségei a perinatális tudomány és a szülő/csecsemő pszichoterápia fényében” című, akkreditált képzésünket azoknak a szakembereknek –gyermek házi-kórháziorvosoknak, szülész-nőgyógyászoknak, szülésznőknek, klinikai és ált. pszichológusoknak, védőnőknek, bábáknak, csecsemőgondozóknak, általános ápolóknak, stb. – ajánljuk, akik a mindennapi munkájuk során leendő anyákkal, baba-mama párokkal, ill. családokkal foglalkoznak, és szívesen kiegészítenék meglévő tudásukat új terápiás lehetőségekkel.

AKKREDITÁCIÓ:
A képzést a Semmelweis Egyetem akkreditálta (kódszám: SE-TK/2018.I./00240)
Akkreditált pontok száma: 16.

PONTSZÁM:
Szakma szerinti szabadon választható pontszámként elszámolható:
1. csecsemő és gyermekgyógyászati intenzív terápia | 2. csecsemő-gyermekgyógyászat | 3. gyermek- és ifjúságpszichiátria | 4. gyermekpszichiátria | 5. klinikai szakpszichológus | 6. neonatológia | 7. neuropszichológia | 8. orvosi psychológia | 9. orvosi rehabilitáció a pszichiátria területén | 10. psychiátria | 11. pszichiátriai orvosi rehabilitáció | 12. pszichotherápia

Szabadon választható pontszámként számolható el az OFTEX portálon pontszerző többi szakmacsoportnak (nem célcsoportként feltüntetetteknek).

Pontszámként nem elszámolható, de a tanfolyam elvégzéséről igazolást kap: minden egyéb területen dolgozó szakember, egyetemi, főiskolai hallgató, illetve mindenki aki a tanfolyamon részt vesz.

HELYSZÍN:
Vadaskert Kórház és Szakambulancia, 1021 Budapest, Lipótmezei út 5.
/Széll Kálmán tértől 61-es vagy 56A-s villamossal, Széll Kálmán tértől 129-es busszal; vagy az Árpád hídtól (Szentlélek térről) 29-es busszal./

JELENTKEZÉS:
E-mail: a kitöltött jelentkezési lap elküldése a kepzes@vadaskertalapitvany.hu email címre
Fax: a kitöltött jelentkezési lap elküldése a 06-1-392-1436-os faxszámra

ONLINE JELENTKEZÉS >>

Jelentkezési lap letöltése >>

BEFIZETÉS:
Átutalással a Vadaskert Alapítvány bankszámlaszámára: 10102244-09370306-00000004
Kérjük, a közlemény rovatba írják be, hogy „Csecsemő+Saját név”
A befizetett képzési díjat (igazolt betegség kivételével) nem áll módunkban visszautalni!

SZÁLLÁS:
A képzés idejére (péntek, szombat éjszakákra) korlátozott számban tudunk szállást biztosítani, de ez minden esetben előzetes jelentkezéshez kötött. A szállás díja bruttó: 4.500 Ft/fő/éj (a kiadott kulcsért 1.000 Ft kauciót számítunk fel, melyet a kulcs leadásakor visszatérítünk).
A szállás a képzés helyszínén található.

Érdeklődni Kisné Ricsóy Mártánál lehet a kepzes@vadaskertalapitvany.hu e-mail címen, vagy az Gönczöl Barbaránál/Rádi Bettinánál a 06-70-370-8500 telefonszámon.

FIGYELEM!

REGISZTRÁCIÓ/BEFIZETÉS
A tanfolyamon való részvétel feltétele: jelentkezés + a tanfolyami díj előzetes befizetése!
Kivételes esetben helyszíni, készpénzes vagy bankkártyás befizetésre is van lehetőség a megadott befizetési határidőig, ezt a jelentkezéssel párhuzamosan mindenképpen le kell egyeztetni a kepzes@vadaskertalapitvany.hu email címen.

Kérjük a Tisztelt Intézményeket, Vállalkozásokat és Magánszemélyeket, hogy a befizetési határidőt tartsák be, ellenkező esetben a tanfolyami helyet nem tudjuk garantálni!

Amennyiben a befizető intézmény a díjbekérőt/számlát határidőre, vagy a képzés kezdetéig nem egyenlíti ki, úgy a tanfolyami résztvevő a képzési díj helyszínen történő megfizetése mellett vehet részt a tanfolyamon. Ez esetben a számla, a képzési díj megfizetését követően az intézmény nevére kiállításra kerül.
Kérjük a Tisztelt Résztvevőket, hogy a képzési díj intézménnyel történő elszámolásáról, valamint a számla pénzügyi osztály felé történő eljuttatásáról gondoskodni szíveskedjenek!

Felhívjuk szíves figyelmüket a tanfolyamon videó és hangfelvétel készítése szigorúan tilos!

A jelentkezés elküldésével Ön elfogadja a tanfolyami tájékoztatóban foglaltakat.

PROGRAM

Előadás

napja

Időpont
Hossz
Előadás címe
1. 2018.06.08. péntek 09:00 80 Bevezetés. A magzati és újszülöttkori készségek, kompetenciák és szükségletek. A perinatális tudomány és az infantopszichiátria eredményei.
2. 2018.06.08. péntek 10:30 80 Lélegzik-e, alszik-e a gyermek? (Életféltés, szorongás, sírás, alvás, megnyugtatás).
3. 2018.06.08. péntek 12:00 60 Eszik-e a gyerek? I. Csecsemőkori táplálkozási zavarok a szoptatási nehézségektől a szondás táplálásig.
4. 2018.06.08. péntek 13:00 50 Eszik-e a gyerek? II. A táplálkozási zavarok hatékony terápiája; esetek, tanulságok.
5. 2018.06.08. péntek 14:30 80 Ürít-e a gyermek? A szobatisztaság, a szfinkter-kontroll kialakulása, zavarai. Az obstipáció, mint érzelmi eredetű probléma hatékony kezelése.
6. 2018.06.08. péntek 16:00 50 A kapcsolat és az együttműködés dimenziói (családon belül, tágabb környezetben, érintett szakemberekkel).
7. 2018.06.08. péntek 17:00 100 Esetmegbeszélő csoport.

Jelen képzésünkkel áttekintjük az újszülött, csecsemő és kisdedkor- tipikus problémaköreit. A következő tapasztalatainkat és elméleti ismereteket osztjuk meg a hallgatósággal:
 Áttekintjük a perinatális tudomány legújabb, témánk szempontjából releváns eredményeit
 A klasszikus fejlődéstani és kötődéselméleti ismereteket az anya-baba kapcsolati dimenzió alapján tekintjük át
 A szülő-csecsemőterápia gyökerei, története, eszköztára és gyakorlata
 A „lombikgyerek”séghez kapcsolódó jellegzetes kapcsolati nehézségeket, az anyai kompetencia nehezített kialakulásának következményeiként vizsgáljuk
 A regulációs zavarok fajtái, eredetük
 A megnyugtathatóság, az alvás zavarai és a légzésben való bizalom – bölcsőhalál és halálfélelem
 A csecsemő és kisdedkori evészavarok kialakulása a nehezen kezdődő szoptatástól a szondás táplálásig –jellegzetes kórtörténetek, ill. a hatékony, a kapcsolati zavart helyreállító hatékony terápiás lehetőségek. A szülők evési szokásai, kezeletlen evészavarok szerepe a csecsemő táplálási nehézségeiben
 A szoptatás elősegítése és az anya eredményes szoptatásért folytatott küzdelmének kísérése kiemelt fontosságú, mivel a tej az anyai kompetenciának anyagban hordozott ékes bizonyítéka. A szoptatás felfüggesztésének indikációja a belőle kiinduló „rossz” képzetének megerősítését szolgálná az anyánál. Téves, bár mélyen gyökerező hiedelemnek tartjuk azt az elgondolást, hogy gyógyító hatása van a szoptatás abbahagyásának
 A PEG és más műtéti megoldások hosszú távú következményei
 Az ürítési funkciók-a székletvisszatartás eredete, érzelmi dinamikája és kezelése a szülő-csecsemő/kisded terápiában. A mechanikus, gyógyszeres és műtéti megoldások hátrányos következményei
 A jószándék jatrogéniái-elkerülésük, csökkentésük lehetőségei
 A terápiában leggyakrabban megjelenő, tipikus témák: intergenerációs hagyományok destruktív vonatkozásainak azonosítása, az ismétlődő sorstörténetek, „a gyermek” és „az anya” jelentése az adott családban, a párkapcsolat jellegzetességei, korábbi feldolgozatlan, gyakran perinatális témájú veszteségek, az indulatkezelési problémák, a halálfélelemmel és halállal való szembesülés, az ősbizalom sérülését előidéző élmények az élettörténetben
 A gyermeki oldalon megjelenő nehézség mindig az anya-gyerek ill. a család érzelmi, kapcsolati terében értelmezhető és orvosolható. E megközelítés gyakorlatában a csecsemők regulációs zavarai gyakran rendkívül gyorsan rendeződnek, amint a szülők kapcsolatba kerülnek saját kimondhatatlan s emészthetetlennek tűnő érzéseikkel, melyek gyökere saját korai élményeikben rejlik.
 Valamennyi téma esetismertetésen keresztül
 Záró esetmegbeszélő csoportunkon lehetőséget kínálunk a szakembereknek a fenti tapasztalatok fényében a gyógyító munka során megmutatkozó szakmai és emberi dilemmák megosztására.

Részletek

Dátum:
június 8
Időpont:
8:30 de. - 6:30 du.
Összeg:
19.000Ft
Esemény kategória:

Helyszín

Vadaskert Alapítvány (Tanácsterem)
Lipótmezei út 1-5.
Budapest, 1021 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36703708500