“Denevér Dizsi” szenzoros integrációs terápia

“DENEVÉR DIZSI”

Csoportos szenzoros integrációs terápia nagyovisoknak és kisiskolásoknak

Pörög, pattog, dobál,
Libeg, lóbál, babrál
Táncol, repül, dumál.
Ki az?

Hát, Te!

És ha ezt mindet tudod, egymás után vagy egyszerre, itt a helyed velünk!

De ha meg csak kipróbálnád, akkor is!

Kedves Szülők!

Meggyőződésem, hogy az idegrendszerünk éhezi és keresi azokat az ingereket, amikre szüksége van a fejlődéséhez. Gyerekeink a játékok során már korán mutatnak egyedi szenzoros vonzásokat és taszításokat. Gondoljunk csak egy hétköznapi helyzetre a játszótéren! Az egyik gyerek kacagva fejjel lefelé lóg a mászókáról, míg a másik fel se mer mászni a csúszdára. A harmadik kiborul, ha homokos a keze, miközben a negyedik nyakig a sárban dalol. A negyedik óvatos pörgéstől is rosszul van, míg az ötödik csak folyton vadul hintázna…

Lehet-e bármi jót is kihozni ebből?!

A Dinamikus Szenzoros Integrációs Terápia pont ezekre épít! Épp ezeket a szenzoros vonzásokat és taszításokat állítja a fejlődés szolgálatába a gyermek spontán játékán keresztül. A gyermek a terápia során kiélheti ingeréhségeit, lassan megtanulhatja ezeket szabályozni, kilépni a komfortzónából, fokozatosan és elfogadóan megtanulni kitolni határait.

Miért pont csoportban? A kortársak motiváló ereje felbecsülhetetlen, miközben alapvető társas készségek elsajátítására is kínál járulékosan alkalmat. Mások tükrében fedezzük fel igazán magunkat: miben vagyok olyan, miben más, mint társaim?

Csoportvezető: Mészáros Lőrinc László gyógypedagógus, az Egy Másik Út Alapítvány szakmai vezetője, ADHD-tapasztalati szakértő, bővebben ld. QR-kód.

Denevér-ovi: hétfőnként 11-12, 5-7éves, főleg nagycsoportos ovisok számára

Denevér-suli: hétfőnként 13-14, 6-8 éves, főleg 1-2. osztályos iskolások számára

Javaslom, hogy a terápiás alkalmak előtt és után 30 perc átvezető pihenést tartsanak („zsilipelést”).

Csoportos alkalmak díja: 6000.- / alkalom.

Kezdő alkalom: február 17. Záróalkalom: május 25.

Csatlakozás a csoporthoz: egy szülői interjú előzi meg Önökkel, majd egy egyéni ismerkedő-feltérképező alkalom a gyermekkel. Egy csoportterápiának csak folyamatként van értelme. Így KÉT csoportos próbaalkalom után lesz lehetőségük elköteleződni a záróalkalomig. Ezen KÉT alkalom során kerül eldöntésre az is, hogy a csoportos forma alkalmas-e a gyermekük számára. Ellenkező esetben más formát fogok javasolni. Igényük szerint külön egyéni szülőkonzultációkra is lehetőség nyílik.

Várjuk szeretettel jelentkezésüket!

Tovább az ONLINE JELENTKEZÉSI ŰRLAPHOZ >>

Tel.: +36 70 370 8404
maganrendeles@vadaskert.hu