“Denevér Dizsi” szenzoros integrációs terápia

Csoportos szenzoros integrációs terápia nagy ovisoknak és kisiskolásoknak

Pörög, pattog, dobál,
Libeg, lóbál, babrál
Táncol, repül, dumál.
Ki az?
Hát, Te!
És ha ezt mindet tudod, egymás után vagy egyszerre, itt a helyed velünk!
De ha meg csak kipróbálnád, akkor is!

Kedves Szülők!

Meggyőződésem, hogy az idegrendszerünk éhezi és keresi azokat az ingereket, amikre szüksége van a fejlődéséhez. Gyerekeink a mozgásos játékok során már korán mutatnak egyedi szenzoros vonzásokat és taszításokat. Gondoljunk csak egy egyszerű játszótéri helyzetre! Az egyik gyerek kacagva fejjel lefelé lóg a legmagasabb mászókáról, míg a másik fel se mer mászni a kis csúszda tetejére. A harmadik csak hintázna, a negyedik kiborul, ha homokos lesz a keze, miközben az ötödik nyakig a sárban dalol, míg a hatodik két óvatos pörgés után is rosszul van…
Lehet-e bármi jót is kihozni ebből?!

A Dinamikus Szenzoros Integrációs Terápia pont ezekre épít! Épp ezeket a szenzoros vonzásokat és taszításokat állítja a fejlődés szolgálatába a gyermek spontán játékán keresztül. A gyermek a terápia során kiélheti ingeréhségeit, lassan megtanulhatja ezeket szabályozni, kilépni a komfortzónából, fokozatosan és elfogadóan megtanulni kitolni határait.

Miért pont csoportban? Sokat tanulnak egymástól gyerekeink. A kortársak motiváló ereje felbecsülhetetlen, miközben alapvető társas készségek elsajátítására is kínál járulékosan alkalmat. Mások tükrében fedezzük fel igazán magunkat: miben vagyok olyan, miben más, mint társaim?

Csoportvezető: Mészáros Lőrinc László gyógypedagógus, az Egy Másik Út Alapítvány szakmai vezetője, ADHD-tapasztalati szakértő, bővebben:

Denevér-ovi: hétfőnként 11-12, 5-7éves, főleg nagycsoportos ovisok számára

Denevér-suli: hétfőnként 13-14, 6-8 éves, főleg 1-2. osztályos iskolások számára

Javaslom, hogy a terápiás alkalmak előtt és után 30 perc átvezető pihenést tartsanak („zsilipelést”).
Csoportos alkalmak díja: 6000 Ft / alkalom. Kezdő alkalom: 2020. február.

Csatlakozás a csoporthoz: egy szülői interjú előzi meg Önökkel, majd egy egyéni ismerkedő-feltérképező alkalom a gyermekkel. Egy csoportterápiának csak folyamatként van értelme. Így 3 csoportos próbaalkalom után lesz lehetőségük elköteleződni a záróalkalomig. Ezen 3 alkalom során kerül eldöntésre az is, hogy a csoportos forma alkalmas-e a gyermekük számára. Ellenkező esetben más formát fogok javasolni. Egyéni családi igények szerint külön szülőkonzultációkra is lehetőség nyílik.

Várjuk szeretettel jelentkezésüket!

Tovább az ONLINE JELENTKEZÉSI ŰRLAPHOZ >>

Tel.: +36 70 370 8404
maganrendeles@vadaskert.hu