Autizmus szülőtréning

A szülőtréning elsődleges céljaként az autizmus spektrumzavarral kapcsolatos alapvető tudnivalókat szeretnénk megosztani az érintett gyermekek, fiatalok családtagjaival, pedagógusaival.

Az első programcsomag négy, egymásra épülő előadást tartalmaz, melyekre a Vadaskert Kórház alagsori előadótermében, délutánonként, 15.30-18.00-ig várjuk majd az érdeklődőket.

Az előadások során az alábbiakról szeretnénk részletes ismeretanyagot nyújtani:

1. 2020. február 04: Általános információk az autizmusról: a diagnózis és amit a megnevezés takar (Előadó: Dr. Madarassy-Szücs Anna),

2. 2020. február 11: Az autizmus orvosi vonatkozásai, az ellátás lehetőségei (Előadó: Dr. Madarassy-Szücs Anna)

3. 2020. február 18: Érzékelés, észlelés és gondolkodás az autizmusban (Előadó: Neményi Zsófia )

4. 2020. február 25: A diagnózis kapcsán felmerülő oktatási kérdések, igénybe vehető juttatások és a család szerepe az ellátásban (Előadó: Hendrich Beáta).

Az előadások együtt képezik azt a szorosan összefüggő egészet, amellyel részletesebb megismerést szeretnénk adni a családoknak, segítve őket az autizmus kapcsán felmerülő leggyakoribb kérdések megválaszolásában. A téma összetettsége megkívánja, hogy az előadók a korábban elhangzottakra építsék előadásaikat, ezért azokra egységes programcsomagként tudnak jelentkezni. Amennyiben a már befizetett program valamely alkalmán nem tudnak részt venni, lehetőséget biztosítunk arra, hogy a soron következő turnus azonos előadásán részt vehessenek.

A programcsomag tehát csak egyben vehető igénybe, díja:

– első szülő részére összesen: 18000 Ft ( 4500 Ft/előadás)
– minden további hozzátartozó részére (ide tartozik a második szülő is): 6000 Ft ( 1500 Ft/ előadás)
– pedagógusok részére: 12000 Ft (3000 Ft/előadás)

ONLINE JELENTKEZÉS ITT >>

Díjtérítésre átutalással, vagy személyesen intézményünkben (bankkártya, készpénz) van lehetőség.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a szülőtréningen való részvétel regisztrációhoz kötött. A férőhelyek száma limitált, a helyfoglalás biztosítása jelentkezési sorrend alapján történik.

Szülőtréning kiscsoportok

A szülőtréning második részét kiscsoportos (6-12 fő) foglalkozások képezik. A foglalkozásokra azokat a szülőket várjuk, akik a szülőtréning előadásain korábban már részt vettek és szeretnének kötetlenebb formában tájékozódni, gyakorlati útmutatást kapni az alábbi témák bármelyikével kapcsolatban:

Jó beszédkészség mellett fennálló beilleszkedési-, viselkedésproblémák és megsegítésük eszközei (Én-könyv, szociális történetek, stb.) (Dr. Madarassy-Szücs Anna, Hendrich Beáta)

Viselkedésproblémák, indulatkezelés, viselkedésmódosítás nem- vagy alig beszélő gyermekek esetén (Neményi Zsófia, Hendrich Beáta)

A kamaszkor és a felnőtté válás, szexualitás kérdései jó beszédkészségű, szociális készségeik terén nehézségekkel küzdő autisták életében (Dr. Madarassy-Szücs Anna, Hendrich Beáta)

A segítségadás eszközei (vizuális napirend, folyamatábrák, motivációs eszközök, stb.) nem- vagy alig beszélő gyermekek esetén (Hendrich Beáta, Neményi Zsófia)

Önkiszolgálás, önszervezés nehézségei, szobatisztasági tréning, evéssel kapcsolatos kérdések nem- vagy alig beszélő gyermekek esetén (Neményi Zsófia, Hendrich Beáta)

A kiscsoportok díja:

– első szülő részére összesen: 5500 Ft/csoport
– minden további hozzátartozó részére (ide tartozik a második szülő is): 2500 Ft/ csoport
– pedagógusok részére: 4000 Ft/csoport

A kiscsoportokkal kapcsolatos fontos tudnivalókról az előadásokon tájékoztatjuk Önöket, regisztrációra is az előadások során lesz lehetőségük.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a kiscsoportok megtartására a minimum létszám elérése esetén kerül csak sor. A megrendezésre kerülő alkalmakról a regisztrációs felületen megadott e-mail címen értesítjük majd Önöket.